5 yıl boyunca geri ödemesiz olarak 50 bin TL hibe desteği

5 yıl boyunca geri ödemesiz olarak 50 bin TL hibe desteği

Ülkemizde yatırım yapacak olan vatandaşlar ya da mal alacak vatandaşlar genellikle nakit para sıkıntısı çektikleri zaman kredi başvurusunda bulunuyorlar. Kredi almak isteyen vatandaşlar da bankalardan ya da devlet destekli olan kredilerden yararlanmak istiyorlar. Bankalarda sürekli şekilde tüketici vatandaşlara özel kredi kampanyaları düzenliyor nakit para ihtiyacı olan ya da yatırım yapmak için işlerine genişletmek isteyen vatandaşlar başvuru yapacakları kredi, hibe krediler kapsamında olmaktadır devlet desteği bünyesinde vatandaşlara verilen bu krediler de hibe kredi başvuru imkanı vardır girişimci olduğunuz zamanda başvurmuş olduğunuz bu krediye 5 sene boyunca geri ödemesiz şekilde kullanabilme imkânına sahipsiniz.

Yapacağınız Kredi başvurusunun onay alması için gerekli olan şartlar nelerdir

İlk defa iş kurmak istiyorsanız ve kuracağınız bu işi ilerletmek istiyorsanız KOSGEB bünyesinde verilen krediler tam size göre. KOSGEB bünyesinde başvuru yapacak olan vatandaşlar verilecek olan eğitim ile geçen herkese 50 bin TL hibe kredi destek imkanı sunmaktadır. Uygulamalı olarak girişimcilik eğitimi şeklinde bilinen bu eğitimin 72 saat boyunca sürdüğünü ve bu derslere girişinde mecburi olduğunu belirtebiliriz. KOSGEB bünyesinde Kredi alacak vatandaşlar verilecek olan bu eğitimlere katılmak zorundadır. Bununla beraber eğitim almadan önce yapacağınız işin KOSGEB bünyesinde desteklenen sektörler içerisinde olması da en önemli hususlardan bir tanesidir. Almış olduğunuz ders sona erdiğinde KOSGEB jürisine sunacak olduğunuz projelerinde onay alması lazımdır. Projeniz onay aldıktan sonra 50.000 TL’lik hibe kredi hakkında yararlanma fırsatına sahipsiniz Ayrıca bu kurumdan daha sonra 5 sene boyunca geri ödemesiz olarak 100 bin TL faizsiz kredi imkânına da sahip olmuş olacaksınız.

Hibe krediyi nasıl çekebilirim?

KOSGEB bünyesinde verilecek olan hibe krediler iş yeri kurmak isteyen vatandaşlar ya da mevcut olan işyerlerine daha çok genişletmek isteyen vatandaşlara verilmektedir. Eğer herhangi bir yatırım yapacak maliyetiniz yok ise bu giderleri girişimcilik hibe destekleri ile beraber çözme fırsatına sahipsiniz. Devlet bu konu altında KOSGEB kredisi bünyesinde 100.000 TL kredi avantajları da verecektir. Ayrıca 5 sene boyunca geri ödemesiz 100 bin TL ya da 50 bin TL hibe krediler içinde şartlar aynı şekilde geçerli olacaktır.