3.000 lira emekli ikramiyesi bu sıralamaya göre yatacak: İkramiye ödeme takvimini açıkladı

3.000 lira emekli ikramiyesi bu sıralamaya göre yatacak: İkramiye ödeme takvimini açıkladı

3.000 lira emekli ikramiyesi bu sıralamaya göre yatacak: İkramiye ödeme takvimini açıkladı

Kurban Bayramı'na yaklaşık iki hafta kala, milyonlarca emekli bayram ikramiyelerinin yatırılacağı tarihler merak konusu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 16 Haziran'dan önce hesaplara aktarılacağını duyurduğu ikramiyeler için ödeme takvimini açıkladı.

Türkiye'de yüksek enflasyon nedeniyle zorlanan emekliler, ikramiye ödemeleri ile geçimlerini sağlamaya çalışıyor.

Ramazan ve Kurban Bayramı için bu yıl 3 bin TL olarak belirlenen ikramiye ödemelerinin takvimi belli oldu. Kurban Bayramı 16 Haziran'da başlayacağından, 3 bin liralık ikramiyeler, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensuplarına farklı tarihlerde hesaplarına yatırılacak.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ BU SIRALAMA GÖRE YATACAK

Türkiye'de yaklaşık 17 milyon emekli bulunmakta olup, bunların büyük çoğunluğunu SSK'lılar oluştururken, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensupları da önemli bir kısmı oluşturmaktadır.

Bu nedenle, ikramiye ödemelerinin bankacılık sistemini etkilememesi için farklı emekli statülerine göre farklı tarihlerde yapılacağı belirtildi.

Bu yıl, 18-27 Haziran tarihleri arasında ödenecek emekli maaşları bayram öncesine çekilecek.

Bu durum, emeklilere ikramiye ve maaş ödemelerinin toplu olarak yapılmasını gerektiriyor. Yüksek emekli sayısı göz önüne alındığında, SSK mensupları için TC kimlik numaralarına göre belirlenecek 2 gün, Bağ-Kur üyeleri için 1 gün ve Emekli Sandığı mensupları için 1 gün olmak üzere, ikramiye ve maaş ödemelerinin toplam 4 güne yayılması planlanıyor.

ÖDEME 10 HAZİRANDA BAŞLAYACAK

Bayram öncesinde vatandaşların gerekli harcamalarını yapabilmesi için ikramiye ödemelerinin takvimi 10 Haziranda başlayacak ve 13 Hazirana kadar tamamlanacak şekilde planlandı.

SEÇİMDEN ÖNCE 3 BİN LİRAYA ÇIKARILMIŞTI

bin liradan 3 bin liraya yükseltildi. Ancak, en düşük 10 bin lira olan emekli aylıklarının artırılması ve seçim öncesinde emeklilere seyyanen zam beklentileri karşılanmadı.

AYLIK ALMA GÜNÜNE GÖRE İKRAMİYELER YATIRILMIŞTI

Ramazan Bayramı öncesinde 10 Nisan'da başlayan ikramiye ödemeleri, emeklilerin aylık alma günlerine göre yapıldı. SSK kapsamında gelir ve aylık alanlardan, aylık alma günü 17-18'i olanlara 2 Nisan'da, 19-20-21-22'si olanlara 3 Nisan'da ikramiyeleri yatırıldı.

Bağ-Kur kapsamında aylık alanların tamamı ise 5 Nisan'a kadar ikramiyelerini hesaplarına aldı. Emekli Sandığı'ndan aylık alanlar için ise ödeme günü ayın 1-2'si olanlara 2 Nisan'da, 3-4-5'i olanlara 3-5 Nisan tarihlerinde ikramiyeler ödenmişti.