2024 Zamlı bayram ikramiyeleri rakamı belli oldu! Canlı yayında ağzından kaçırdı

2024 Zamlı bayram ikramiyeleri rakamı belli oldu! Canlı yayında ağzından kaçırdı

Emeklilerin bayram ikramiyesine ne kadar zam yapılacağı konusunda merak konusu olurken, SGK Uzmanı İsmail Sevinç, emekliye verilecek bayram ikramiyesi için canlı yayında net rakam verdi. İşte tüm detaylar…

SGK Uzmanı İsmail Sevinç, Sözcü TV'deki canlı yayında emeklilere verilecek bayram ikramiyesinde olası bir artışın miktarını açıkladı.

Sevinç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarına dayanarak, bayram ikramiyesiyle ilgili çalışmaların halen devam ettiğini ifade etti.

Emeklilere verilecek bayram ikramiyesi beklentilerini paylaşan Sevinç, 2018'de başlatılan 1.000 TL'lik ikramiyenin zaman içinde artırılarak 2023'te 2.000 TL'ye çıkarıldığını hatırlattı.

Ancak, ikramiyenin sabit bir miktar olduğunu ve zamanla değerinin azaldığını, bu nedenle düzenli olarak artırılması gerektiğini belirtti.

Sevinç'e göre, Maliye Bakanlığı, maliyetleri dikkate alarak temkinli bir yaklaşım sergiliyor.

Emeklilere verilecek ikramiye miktarı için 3.000 TL veya 5.000 TL gibi iki farklı seçenek değerlendiriliyor.

Sevinç, bu seçenekler arasında 3.000 TL'nin daha güçlü bir olasılık olduğunu belirtti. Ancak, herhangi bir artış yapılmazsa bu rakamın 5.000 TL'ye çıkabileceğini ifade etti.

8/8
Bayram ikramiyelerinin zamlı rakamı belli oldu! Canlı yayında ağzından kaçırdı 8
Sevinç ayrıca, kamuda verilen düşük ikramiyeleri eleştirerek, en azından emekli ikramiyesinin bir maaş tutarında olması gerektiğini belirtti, örneğin 10.000 TL veya 20.000 TL gibi.