17 Milyon emeklilere ödenecek bayram ikramiyesini canlı yayında açıklandı: Bu tarihte hesaplarda olacak

17 Milyon emeklilere ödenecek bayram ikramiyesini canlı yayında açıklandı: Bu tarihte hesaplarda olacak

Milyonlarca emeklinin haberini beklediği seyyanen zam ve bayram ikramiyelerine ilişkin tutar canlı yayında duyuruldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklileri sevindirecek bir müjde vererek bayram ikramiyesine zam yapacaklarını açıkladı.

Bakan Işıkhan, emeklilerin beklentilerini göz önünde bulundurarak bayram ikramiyesini artırmak için adımlar atacaklarını duyurdu.

Emekliler arasında büyük bir heyecan yaratan bu haber, geçtiğimiz günlerde emeklilere yapılan maaş zammının ardından gelmesiyle memnuniyeti artırdı.

2024 yılının sonunda emekli sayısının 16 milyon 400 bin kişiye ulaşacağını öngören Işıkhan, emekli sayısında büyük artış yaşanacağını duyurdu.

Bununla birlikte, geçtiğimiz günlerde emekli maaşları için alınan zam kararının beraberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2024'ü emekliler yılı olarak ilan ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın bu ifadeleri milyonlarca emekli için ikramiye sinyali olarak algılanarak beklentileri geniş çaplı artırdı.

VERİLECEK TUTAR BELLİ OLDU

Milyonlarca emekli, bayram ikramiyesinin miktarını merak ederken, iddialara göre bu yılın bayram ikramiyesinin 5 bin liraya yükseltilmesi gündemde.

Resmi açıklamayı bekleyen milyonlarca emekli, bu haberi heyecanla karşıladı.

Öte yandan emekliler 2024 yılının emekliler için bir dönüm noktası olabileceği beklentisinde. Alınacak kararlar dikkatli bir şekilde takip ediliyor.