1675 TL destek! En az 12 Ay!

1675 TL destek! En az 12 Ay!

Çalışan ve iş sahibi milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. İşe yeni işçi dahil edilmesi halinde, işe alınan her bir kişinin 1 sene boyunca asgari ücret üzerinden hesaplanacak bütün prim ve vergileri devlet kendi kesesinden ödeyecek.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ‘ın güzel haberini verdiği vergi ve prim teşviki ile işe yeni eleman alan iş yerlerine 1675 TL destek verecek. Hal böyle olunca asgarî gelir üzerinden bütün prim ce vergileri devlet kendi cebinden verecek. Korona virüs sürecinde başlayan yardımlar ihtiyaç durumunda devam etmektedir. 2020 senesinin Mart ayında başlayan ve tahmini 661 milyar TL ‘yi bulan yardım paketlerine şimdi biri daha eklendi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan sene sonuna kadar yeni eleman alımlarında bütün prim ve vergilerin 12 ay boyunca devlet tarafından verileceğini bildirdi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, “İstihdam desteklenmesi, iş gücü cirolarında kayıp olmaması gayesi ile bir çok hayati önem taşıyan kararları faaliyete geçirdik. Sene sonuna kadar işe girecek her bir eleman için, asgari ödeme üzerinden ödenmesi lazım olan bütün vergi ve SGK primlerini 1 yıl boyunca biz karşılıyoruz” dedi.

Yasak yok fakat...

1 Temmuz dan sonra özellikle fesih yasağının kaldırılması ve KÇÖ ‘nin bitmesi nedeni ile istihdama teşvik de arttı. En başta yeme içme sektörü alanında hizmetler ve turizm sektöründe normalleşmeye gidilmesi ile beraber kımıldanma yaşanması yeni işçi ihtiyacını da ortaya çıkardı. Bu sektör en başta olmak üzere işçi sayısını çoğaltan iş yerleri bu teşvikten de faydalanmış olacaktır.

1.5 yıl geçerli olacak

Yapılan yeni teşvik ile ek istihdamın iş sahibine getireceği bütün yükler devlet tarafından karşılanmaktadır. İleriki günlerde ayrıntı ve uygulamaları ile düzenlemelerin belirlendiği bu teşvike göre bulunan işçi sayılarına ek olarak eklenecek her bir çalışan için 1 sene asgari ücret üzerinden hesaplanacak bütün vergi ve primler devletin kesesinden karşılanacak. Teşvik asgari miktar üzerinden hesaplanmaktadır. Bu şekilde hem çalışan için SGK primleri hem de iş sahibi SGK primleri karşılamış olacak. Buna ek olarak çalışan maaşından alınan gelir vergisi ve damga vergisini de iş sahipleri vermeyecek.