16,5 Milyon emekliye müjdeli haber verildi! İkramiyeler ve maaşlar o tarihte ilave eklenecek

16,5 Milyon emekliye müjdeli haber verildi! İkramiyeler ve maaşlar o tarihte ilave eklenecek

16,5 Milyon emekliye müjdeli haber verildi! İkramiyeler ve maaşlar o tarihte ilave eklenecek

Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala emeklilere müjdeli haber verildi. İkramiyeler ve maaşlar o tarihte ekleneceği duyuruldu. İşte detaylar...

Kurban Bayramı öncesi, 16 milyon emeklinin bayram ikramiyeleri ve maaşları SGK tarafından belirlenen tarih aralığında yatırılacak; bu süreç, SGK'nın tamamladığı çalışmalarla hız kazandı.

Türkiye'deki yüksek emekli sayısı nedeniyle, bankacılık sisteminin sorunsuz işlemesi için emeklilerin statülerine bağlı olarak ödemelerin belirli tarihlerde dağıtılması kararlaştırıldı.

Bu plana göre, öncelikle Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) emeklilerinin maaş ve ikramiyeleri ödenecek. Daha sonra Bağ-Kur emeklileri ve en son olarak Emekli Sandığı mensuplarına ödemeler yapılacak. Ayrıca, Kurban Bayramı öncesi 3 bin TL'ye yükseltilen ikramiyeler de hesaplara aktarılacak.

Bu doğrultuda, ödemeler ilk olarak Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) emeklilerine yapılacak. Daha sonra Bağ-Kur emeklileri ve en son olarak Emekli Sandığı mensuplarına ödemeler gerçekleştirilecek. Ayrıca, Kurban Bayramı öncesi 3 bin TL'ye yükseltilen ikramiyeler de hesaplara yatırılacak.

EMEKLİ MAAŞINDAN KİMLER YARARLANIYOR?

Maaş zam döneminde, emeklilerin ikramiyelerine yüzde 50 oranında zam yapıldı. Ayrıca, her iki bayramda verilen bayram ikramiyesi de 2 bin TL'den 3 bin TL'ye yükseltildi.

Bayram ikramiyesi ödemelerinde dul ve yetim maaşı alanlar, maaş hisseleri oranında ödeme alacaklar. Yüzde 75 oranında maaş alanlara 2 bin 250 TL, yüzde 50 oranında maaş alanlara 1.500 TL, yüzde 25 oranında maaş alanlara ise 750 TL ödeme yapılacak.

Aynı şekilde, iş kazası ve meslek hastalığı olan kişilere de iş göremezlik geliri derecesine göre ikramiye ödemesi yapılacak. İki dosyadan maaş alan kişiler ise en yüksek dosyalarına göre ikramiye ödemesi alacak.

EN GEÇ BAŞVURU 31 MAYIS

Yüzde 50 oranında emekli maaşı alanlar, 3 bin TL ikramiye ödemesi alacaklar. Ayrıca, EYT başvurusu yapacak kişilerin emekli ikramiyesinden faydalanabilmesi için 31 Mayıs tarihine kadar emeklilik işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. 1 Haziran tarihinden sonra başvuru yapanlar ise gelecek yıl ikramiye almaya hak kazanacak.

UYGULAMA 2018'DE BAŞLADI

İkramiye 2018 yılında her bayramda 1.000 TL olarak başladı, 2021'de bin 100 TL'ye yükseltildi ve 2023'te 2 bin TL'ye çıkarıldı. Bu yıl ise yüzde 50 artışla 3 bin TL'ye yükseltildi. Geçen Ramazan Bayramı'nda SGK, 15.3 milyon emekli ve hak sahibine toplam 41.3 milyar lira ikramiye ödemişti.