Dünya genelinde kaydedilmiş oyun rekorlarını açıklıyoruz!

Dünya genelinde kaydedilmiş oyun rekorlarını açıklıyoruz!

Minecraft'ta en uzun yolculuğu veya PES 2015'te en hızlı golü kimler kaydetmiş hiç merak ettiniz mi? Bu yazımızda kaydedilmiş bazı oyun rekorlarını açıklıyoruz!

Guinness Dünya Rekorları Kayıt Organizasyonu'nun bugün (10 Eylül) yayınladığı The Guinness World Records 2016 Gamer’s Edition kitabı bize oyuncuların belki hiç aklına gelmeyen, belki de bazı oyuncuların kırmayı denediği oyunlar için dünya rekorlarını barındırıyor.

Kitap farklı oyunlardan farklı farklı rekorları kayıt etmiş durumda. Minecraft'taki en uzun yolculuk rekorunu 2,097,152 blok yürüyerek kaydeden YouTuber olan Kurt J Mac, oyundaki en uzak toprak mesafeyi kat eden kişi oluyor.

Kitapta ayrıca oyunların kendi içlerinde kaydettiği rekorlar da yer alıyor. Pro Evolution Soccer (PES) 2015'te en hızlı gol atma rekoru 4 saniye olarak var kaydedilmiş. Super Mario Bros'ta en yüksek skor rekoru ise 1,435,100 puan ile kaydedilmiş. Yine Minecraft'ta en büyük oyun içi dünya rekoru 102,400 x 51,200 blok ile 5,242.88 km² alan ile kaydedilmiş.

Kitabın içerisinde Mario Classic'in Evrimi, Oyun kontrolcülerinin evrimi gibi farklı konularda makale ve içerikler barınıyor. Kitap uluslararası oyun fenomeni olan Minecraft için 20 sayfa ayırmış.

Kitap oyun yapımcıları için de rekorları kayıt altına almış durumda. Ubisoft ekibinden William Cruz, FarCry 4 için Himayalaları ziyaret etmiş ve oyun hikayesinde Himayalaların dahil olmasını sağlamıştı. Ve oyun çıktıktan sonra oyunu 18,569 feet yükseklikte oynayarak Karalar üzerinde en yüksek noktada konsol oyunu oynama rekoru'nu elde etmiş oldu.

Mobil oyun ve sosyal medyayı kasıp kavuran Candy Crush ise 75,187,303 beğeni ile Facebook üzerinde en çok beğeniye sahip olan video oyunu rekorunu kazandı.