Crytek 500 Milyon Dolarlık Yatırım ile Türkiye’ye Geliyor!

Crytek 500 Milyon Dolarlık Yatırım ile Türkiye’ye Geliyor!

Oyun dünyasında adından oldukça söz ettiren, Türk girişimciler tarafından kurulan oyun geliştirici stüdyosu Crytek, Başbakan Binali Yıldırım'ın yaptığı açıklamalara göre 500 milyon dolar yatırım ile Türkiye'ye geliyor.

CryEngine oyun motorunun ve Warface, Crysis gibi yapımların geliştiriciliğini üstlenen Crytek, son günlerde ortalarda dolaşan spekülasyonlar yüzünden oldukça gündemdeydi. Söylentiler yüzünden şuanda akıbeti hakkında oyuncuların kafasında soru işaretleri oluşturan Crytek için bugün Başbakan Binali Yıldırım yapmış olduğu açıklama ile firmaya yatırım sağlayacağını belirtti. Bugün TaleWorlds'un da ödül aldığı Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Ödül Töreni'nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, konuşması esnasında bir oyun sektörüne de sözlerinde yer verdi.

"Türkiye’nin geldiği yer gideceği yere göre çok daha kısa. Önümüzde daha çok mesafe var. Daha çok yapmamız gereken iş var. Türkiye’nin kaynakları bugün geldiğimizin iki katını rahatlıkla yapacak kapasiteye sahip. Bunu biliyoruz. İnsan kapasitemiz, coğrafyamız buna müsait. Firmalarımızın kabiliyetleri buna müsait. Bir genç bilişimci bir oyun yazmış, 200’den fazla ülkeye bunu satmış. Daha bunun ötesi var. Almanya’da yaşayan Giresunlu bir delikanlı var bu liste başı oyunu o yapıyor. Türkiye’de gelip yatırım yapacak. Ön gördüğü yatırım da 500 milyon dolar. Anlattıklarını benim hafızam zor alıyor. Başka bir dünya. Ama geleceğin böyle olacağını anlamak zor değil"

Başbakan Binali Yıldırım bu sözlerinde açık açık bir isim belirtmemiş olsa da, Almanya'da yaşayan Giresunlu bir oyun geliştiricisinden bahsettiğinden bunun Crytek olduğu açıkça anlaşılıyor. Eğer böyle bir yatırım gerçekleşirse, Crytek ana merkezini ve faaliyetlerini Türkiye'ye taşıyabilir.