CD Projekt RED'den Açıklama!

CD Projekt RED'den Açıklama!

CD Projekt RED, The Witcher serisindeki satışların, toplam 25 milyon kopyaya ulaştığını açıkladı. Polonyalı video oyun firması ayrıca, 2016 yılında 140 milyon euro gelir elde ettiğini; bunun 60 milyonunun net kâr olduğunu da duyurdu. Firmanın 19 Mayıs 2015'ten -The Witcher 3 çıkış tarihi- itibaren elde ettiği gelir ise 240 milyon euro.

CD Projekt patronu Adam Kicinski, "Firma olarak yıllardır kaliteye öncelik vermeye çalıştık. Bunu yapmak için de ilgilendiğimiz projeleri kısıtlı tutup onlar üzerine yoğunlaştık. The Withcer serisinin yakaladığı başarı felsefemizi doğru seçtiğimizi gösteriyor. Uzun vadedeki yeni projelerimizde de bu yoldan yürümek istiyoruz. 2007'deki ilk çıkışından 2016'daki serinin son oyunana dek The Witcher serisi, dünya çapınca 25 milyon kopya sattı." açıklamasını yapmıştı.

Firmanın Gelecek Planları

Bu günlerde CD Projekt RED -CD Prokekt'in oyun stüdyosu-, The Witcher oyunlarında oynama fırsatı bulduğumuz kart oyunu GWENT ile seriyi büyütmek hedefinde. GWENT şu anda kapalı betada bulunuyor ve çıkış tarihi henüz kesinleşmiş değil. Firma GWENT oyunu için önümüzdeki dönemde 100 bin dolar ödüllü bir turnuva da organize edecek. GWENT ile birlikte firma yeni RPG'si Cyberpunk 2077 üzerinde de çalışmaya devam ediyor!