Call of Duty Hack İddiaları Detaylandı

Call of Duty Hack İddiaları Detaylandı

Dünyanın en çok oyuncu sayısına sahip olan oyunlardan biri olan Call of Duty, geçtiğimiz gün ilginç iddialarla gündeme geldi.

Aktif bir şekilde binlerce kullanıcısı olan oyun serisinin hacklendiği ve kullanıcı hesaplarının da çalındığı iddia edilmişti. Binlerce kullanıcının hesaplarının hackerların eline geçtiği iddiası bile yetti desek yeridir.

Konu çok fazla uzayınca Activision konuya ilişkin bir açıklama yayınlama gereği duydu. Yapılan açıklama aslında olay hakkında bir bilgilendirme de oldu.

İlginizi Çekebilir: Call of Duty Cold War Beta Tarihi Açıklandı

Call of Duty Hesapları Hacklenmedi

İddiaların ayrı ayrına gelmesinin sonrasında Activision konuya ilişkin bir açıklama yapmıştı. Firma konu hakkında yaptığı açıklamada böyle bir durum olmadığını söylemişti. Firma tarafından bu iddiaların değerlendirildiği söylenmiş ve kullanıcıların her

duruma karşı şifrelerini değiştirmesinin önerildiği yönünde bir bilgi paylaşımı yapılmıştı.

Bu paylaşımın yapılmasının hemen sonrasında öğrenildi ki aslında bir hack olayı yok. Kullanıcıların hesaplarının ele geçirilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığı söylendi.

Call of Duty

Resmi açıklamalara bakacak olursak, böyle bir hack olayı yaşanmadı ve kullanıcıların hesabını ele geçirme gibi bir durum oluşmadı. Hesaplarına giremediklerini söyleyen kullanıcılar için konunun araştırıldığı söylendi.

Belki bu konuda da resmi bir açıklama yapılabilir ama şu an için bu konuda herhangi bir resmi açıklama gözükmüyor. Her ihtimale karşı firmanın şifre değiştirme konusunda uyarı vermesi de yani bu işlemi de tavsiye etmesi ilginç.