Çalıştığı Şirketten Oyun İçin 1 Milyon Dolar Çaldı!

Çalıştığı Şirketten Oyun İçin 1 Milyon Dolar Çaldı!

Özellikle oyun dünyasını ilgilendiren çok önemli bir dava sonuçlandı. Çaldığı 4,8 milyon dolar paranın 1 milyonunu bir oyuna yatıran oyuncu büyük bir cezaya çarptırıldı.

Amerika'nın Kaliforniya eyaletinin Rocklin kentinde yaşayan 45 yaşındaki Kevin Lee Co isimli iş adamı çalıştığı şirketten tam 4,8 milyon dolar çaldı. Hırsızlık ve kara para aklama suçları gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde tutuklandı. Savcının raporuna göre 2008-2015 yılları arasında çalıştığı şirketin çalışanları üzerinden kara para aklayan Kevin Lee Co, çaldığı bu toplam 4,8 milyon doları NBA maçlarına sezonluk bilet alarak, yeni model arabalar alarak, dünya turu için seyahat biletleri alarak harcadı. Buraya kadar her şey, bu tür meblağda çalınan bir parayla yapılacaklar açısından normal. İşin ilginç kısmı ise çaldığı bu paranın tam 1 milyon dolarını bağımlısı olduğu online mobil oyunu Game of War'a yatırmış olması. Kevin Lee Co'nun bu meblağda bir parayı bu oyuna yatırmasının altında oyunun reklam filmlerinde Kate Upton'un oynamış olması mı yoksa oyunun kendisini cezbetmesi yatıyor bilemiyoruz ama şuan tek bilinen, geliştirici ekip Machine Zone oyuna 1 milyon dolar yatıran Kevin Lee Co sayesinde oldukça para kazandı.

Davası bugün sonuçlanan Kevin Lee Co toplamda 20 yıl hapis ve 250.000 dolar para cezasına çarptırıldı. Yaşanan olayla ilgili soruşturmaya Machine Zone'da dahil edildi fakat geliştirici ekipten şimdilik bir açıklama gelmedi.