BTK Başkanı'ndan Adil Kullanım Kotası Tartışmasına Nokta!

BTK Başkanı'ndan Adil Kullanım Kotası Tartışmasına Nokta!

2016 yılında başlayan ve 2017 Nisan ayının sonuna gelene kadar dur durak bilmeyen “AKK/AKN ne olacak?” haberlerinden kesin olarak öğrendiğimiz bir şey vardı; o da, “1 Mayıs’ta bir şeyler olacak; ama dur bakalım…” ibaresiydi ve ondan öteye geçmiyordu. Birçok söylenti ve abartı haberin ardından, 1 Mayıs günü geldi ve haberlerin yoğunluğu ve içeriği gitgide arttı. Fazlasıyla bilgi kirliliğinin yaşandığı, hatta manipülasyonlara varan açıklamaların ardından BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan önemli bir açıklamada bulundu.

Paketlerde sunulan, kota sınırına ulaşıldığında AKK sonrası hız değerlerinin istenilen düzeyde olmadığı yönündeki talepler ve şikayetleri değerlendirdiklerini söyleyen Sayan, mobil ve sabit internet hatlarında AKK sonrası hız değerlerinde iyileşmeye gittiklerini ve AKK sonrası veri indirme hızının mobil internet için saniyede 128 kilobit olacağını açıkladı.

Ülkemizdeki internet hızının, istedikleri seviyede olmadığını belirten BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, “Bu uygulama, gerek AKK'li bir tarife için taahhüdü devam eden mevcut aboneler için gerekse AKK’li tarifelere geçiş yapacak yeni aboneler için geçerli. Şu anda vatandaşlar, kullandıkları tarifelerle ilgili hiçbir ek ücret ödenmeksizin, bu yeni düzenlemeden yararlanacaklar. Diğer bir ifadeyle eski ve yeni abone olması fark etmeksizin herkes için geçerli. Kurum olarak AKK düzenlememize aykırı bir durum yaşandığı takdirde gerekli müdahaleyi yapacağımızı belirtmek isterim." ifadelerini kullandı.

Uygulamanın rekabet ortamında gerçekleşmesi ve yönetmelik baskısı olmadan uygulamaya konmasını istediklerini belirten Sayan, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Ne yazık ki biz, bu yönetmelik baskısını hissettirmek zorunda kaldık. İki yıllık süreçten bahsediyoruz. Diyoruz ki, iki yılda geçiş süreci planlansın. İki yıl sonra bu rekabetçi ortam tam olarak otursun. Çok sevindim. Birçok operatörümüz, ful AKK'siz tarifelerini çıkardılar ve uygulamaya koydular. Bazı operatörlerimiz de yeni yeni ortaya koyacaklar. Önümüzdeki dönemlerde bu nitelikteki tarifelerin sayısının artmasını hem de tarife ücretlerinin daha uygun olmasını bekliyoruz."

BTK Başkanı Sayan’ın yapmış olduğu açıklamaya aşağıdan ulaşabilirsiniz.