Blightbound Steam Üzerinden Erken Erişim Geliyor

Blightbound Steam Üzerinden Erken Erişim Geliyor

Rol yapma oyunu olan Blightbound geçen ay duyurulmuştu. Şimdi ise Steam de erken erişime sunulacağı duyuruldu. 11 Temmuz Devolver Digital Direct etkinliği kapsamında sunulacak olan oyun Steam üzerinden 29 Temmuz da erişime açık olarak sunulacağı bildirildi. Hollanda merkezli Sword & Soldiers ve Awesomenauts gibi birçok oyunun geliştiricisi olarak bilinin Ronimo Games, Blightbound oyununun dungeon – crawler tarzı bir oyun olarak geçtiğimiz ay duyurdu. Macera, aksiyon ve rol yapma türünü “dungeon” türü ile birleştiren bu oyun yakın zamanda erişime açılıyor.

Devolver Digital Direct etkinliği kapsamında 11 Temmuz da sergilenecek olan bu oyun için 29 Temmuz tarihi itibari ile Steam üzerinden erken erişime açılacak. Erken erişim süresince oyunseverler oyunu oynayarak hem oyuna katkı sağlayabilecek hem de şekillendirmesinde yardımcı olacaklar.

Blightbound Oyununu Biraz Tanıyalım

Rol yapma, aksiyon ve macerayı barındıran bu oyun çok oyunculu olarak dungeon – crawler olarak tanınıyor. Üç ayrı kahramanı barındıran bu oyun dağdaki sığınaktan Blight denilen gizemli, tehlikeli, bir o kadarda pis bir sis bulutu içerisinden çıkarak maceraya başlıyor. Oyun içerisindeki zindanları keşfedip efsanevi canavarlar ile savaşarak ganimetleri toplayacak. Üç kahramanında ayrı özellikleri olduğu Steam sayfasındaki hikayesinden anlaşılıyor. Hikaye şöyle;

“Uçurumun eşiğine gelmiş bir dünya, onlarca yıl öncesine dayanan efsanevi savaşçılar, çok zorlu savaşların ardından Gölge Titan ismi verilen yaratığı yok etmişler ancak zafer kutlamaları yarıda kalmış. Yaratığın paramparça olan kabuğundan sızan ve temas ettiği tüm varlıkları zehirleyip onları ele geçiren korkunç ötesi bir sis bulutu (Blight) ile bu yaratığın habis emelleri serbest kalmış ve ortalığa dağılmıştır.”

Gerçekçi 3D modellere sahip olan Blightbound aydınlatmalarının da kullanılması ile beraber zengin bir içeriğe sahip gibi duruyor. İlk izlenim için çok iyi diyen oyun sever sayısının haliyle fazla olduğu görülüyor. Her ne kadar fragmanı izleyenler güzel bir yorum yapsa da oyunun gerçek anlamda nasıl bir tepki alacağı merak konusu haline gelmiş bulunmaktadır. Ronimo Games’in yepyeni bir oyun ile geri döndüğünü duyan bir kesimin çok heyecanlı olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.