
Papa Francis Hayatını Kaybetti: Serie A’da Tüm Maçlar Ertelendi
talya ve tüm dünya bu sabah derin bir yasla güne başladı. Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis, 88 yaşında hayatını kaybetti. Vatikan’dan yapılan resmi açıklamada, Papa’nın bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ettiği ve bu sabah erken saatlerde son nefesini huzur içinde verdiği bildirildi.
Papa’nın vefatı sadece dini dünyada değil, spor camiasında da büyük bir yankı uyandırdı. Özellikle İtalya Serie A yönetimi, Papa’ya saygı duruşunda bulunmak amacıyla bu hafta sonu oynanacak tüm karşılaşmaların ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. Kararın ardından kulüplerden ve futbolculardan peş peşe taziye mesajları geldi.
Taraftarlar tribünlere değil, dualara yöneldi
Başta Roma ve Torino olmak üzere birçok şehirde stadyumların çevresinde toplanan taraftarlar, Papa için mum yakarak dua etti. Bazı kulüpler, sosyal medya hesaplarından siyah beyaz Papa fotoğrafları paylaştı.
Futbolun sustuğu bir hafta sonu olacak
İtalya’da futbolun bir hafta boyunca sessiz kalması beklenirken, Serie A yönetimi erteleme kararının sadece A takımlar düzeyinde değil, tüm profesyonel ligleri kapsadığını açıkladı. Yeni maç takviminin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.
Papa Francis, göreve geldiği günden bu yana futbol sevgisiyle de tanınıyordu. Arjantin doğumlu Papa, bir dönem taraftarı olduğu San Lorenzo kulübüyle de bağlarını hiç koparmamıştı.