Apple Açıkladı: Epic Games Özel Anlaşma İstemiş!

Apple Açıkladı: Epic Games Özel Anlaşma İstemiş!

Fortnite tarafından ön plana çıkarılan ve son dönemlerde Apple ile ilgili olarak kavga konusu ile ön plana çıkarılan birbirinden farklı çalışmalar var. Apple, Epic Games ile ilgili olarak özel bir anlaşma yapmak istedi ve bu anlaşma için Epic Games büyük şartlar koydu.

Teknoloji dünyasında son günlerin gündemini meşgul eden Apple ile Fortnite'ın kavgasında Apple tarafı, Epic Games tarafından yöneltilen iddialara mahkemede yanıt verdi. Apple, Kaliforniya Bölge Mahkemesi'nde Epic'in App Store'a herhangi bir ücret ödemeden kolaylıklarından faydalanmak istediğini, şirketin Apple ile olan anlaşmasını ihlal ettiğini, kendi kullanıcılarını ve Apple'ı kaldıraç olarak kullandığını söyledi.

Epic Games ve Apple Kavgası Kızışıyor!

Apple Epic tarafını tehdit etmişti hatırlarsanız. Geliştirici araçlarına erişimini kesmekle tehdit edilen Epic Games, Fortnite oyununu iOs, iPadOS, macOS platformlarından engellemekle tehdit etti. Epic ise bu duruma dair bir açıklama yaparak Unreal Engine kullanan geliştiricileri de bu durumun etkileyeceğini söylemişti.

Apple tarafı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Epic, bilerek yaptığı hareketlerin sonucunda bir acil durum yardımı aramaktadır. Ancak bu 'acil durum' da tamamen Epic tarafından oluşturulmuştur" dedi. Apple, Epic'in aralarındaki anlaşmayı bilerek ihlal ettiğini ve bunun sonuçlarının en olacağını bildiğini ifade etti.

The Verge'e konuşan Apple yöneticisi Phil Schiller, Epic CEO'su Tim Sweeney'nin "özel bir anlaşma" istediğini, böylece Epic'in Apple platformlarındaki ücretlendirmelerinde değişikliğe gidebileceğini söyledi. Ancak sürecin geldiği bu noktadan da anlaşılabileceği gibi Apple tarafından bu istek reddedildi.