Alphabet TikTok’a Yatırım Yapmayı Planlıyor

Alphabet TikTok’a Yatırım Yapmayı Planlıyor

Google’ın üst şirketi olan Alphabet, son günlerin popüler sosyal medya platformu olan TikTok’a yatırım yapmayı planlıyor. 

Google’ın ana şirketi olan Alphabet’in Bloomberg tarafından yayınlanan rapora göre TikTok’un ABD’deki operasyonlarını devretmesi sırasında firmaya yatırım yapacak. Bu yatırım henüz isimleri açıklanmayan organizasyonlar tarafından yapılacak. 

Sosyal medya platformu olan TikTok, son günlerde en çok konuşulan firmalar arasında yer alıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde varlığını sürdürebilmesi için ABD operasyonlarını bir başka şirkete devredecek olan TikTok’un ABD akibeti halen bilinmiyor. Sadece ABD’de 100 milyonun üzerinde kullanıcısı olan TikTok’un, adı son günlerde casusluk suçlamalarına karışmıştı. Uygulamaya yapılan casusluk suçlamasının uygulamanın kullanımını düşürmesi beklenirken, TikTok’un kullanımı çok daha arttı. Bunun ardından Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donald Trump, yayınladığı kararnamede TikTok’un satışı için 90 günlük bir süre verdi ve bu süre 12 Kasım tarihine kadar süresi var. 

TikTok’un Amerika Birleşik Devletleri’nin operasyonlarını yürütmek adına müşteri olarak ilk adımı Microsoft atmıştı. Microsoft’u daha sonrasında ise Twitter ve Oracle izledi. TikTok’a yatırım yapmak isteyen son şirket ise Google’ın çatı şirketi olan Alphabet oldu. TikTok’un Amerika Birleşik Devletleri operasyonlarını hangi şirketin alacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor.