178 Terabit İle Dünyanın En Hızlı İnternet Rekoru Kırıldı!

178 Terabit İle Dünyanın En Hızlı İnternet Rekoru Kırıldı!

Bazı konularda araştırmacılar tarafından ön plana çıkarılacak olan birbirinden farklı seçenekleri online olarak sizlere sunmak istiyoruz. Araştırmacılar fiber optik kabloları kullanarak 178 terabit hıza ulaşarak dünyanın internet hızı rekorunu kırdı.

Londra Üniversitesi Akademisi (UCL), Xtera ve KDDI Research’ten mühendisler, halihazırda kullanılmakta olan fiber optik altyapısı ile daha fazla bilgiyi daha küçük veri paketlerine sıkıştırmak için yeni teknolojiler üzerinde çalıştılar ve dünya internet hızı rekorunu kırmayı başardılar.

IEEE Photonics Technology Letters dergisinde yayınlanan çalışmaya göre araştırmacılar, çalışmaları sonucunda 178 terabit (Tb/sn) internet hızına ulaşmayı başardılar. Bu hızı şöyle açıklayabiliriz; Netflix’te bulunan tüm içerikleri bir saniyenin altında bir sürede indirebilirsiniz.

İnternet hızı rekoru, tüketicilere sunulan en hızlı internetten 17.800 kat daha yüksek hızlara ulaşılarak kırıldı.

İnanılmaz veri aktarım hızlarına ulaşılarak internet hızı rekoru kırılmış olması heyecan verici olsa da günün sonunda en çok merak ettiğimiz şey, bunun bizi nasıl etkileyeceği oluyor. İyi haber şu ki; araştırmacılar söz konusu rekoru mevcut internet altyapısını kullanarak kırdıklarından yeni teknoloji, kullandığımız internete sıfırdan geliştirilen bir teknolojiye kıyasla daha kolay entegre edilebilir.

Işığı modüle eden yeni teknoloji ile mevcut internet altyapısındaki kabloları değiştirmek yerine yalnızca her 40 ila 100 kilometrede bir amplifikatörlerin yükseltilmesi, daha yüksek bir internet hızı için yeterli olabilir.