Zoom Kullanıcılarını Sıkıntıya Sokan Erişim Sorunu

Zoom Kullanıcılarını Sıkıntıya Sokan Erişim Sorunu

Koronavirüs salgını ile birlikte kullanıcıların en çok kullandığı uygulamaların başında yer alan Zoom uygulamasında yaşanan erişim sorunu büyük bir kaosa neden oldu. 

Koronavirüs pandemisi nedeniyle pek çok şirket, devlet kurumu ve eğitim kurumları, Zoom platformu üzerinde çalışmalarını devam ettiriyor. Kullanıcıların çalışmalarını sürdürebilmesi için Zoom’un kesintisiz hizmet sunması büyük önem taşıyor ancak popüler video konferans uygulamasının yaşadığı üç saatli bir kesinti pek çok kişinin işlerini olumsuz etkiledi. 

Özellikle uzaktan eğitim platformları tarafından kullanılan Zoom’da yaşanan bu kesinti pek çok öğrenci ve öğretmenin tepkisini çekti. Zoom kullanıcıların yaşadığı bu sorun ile ilgili bir detay paylaşmazken, sorunun düzeldiğini belirtmekte yetindi. 

Zoom platformunda yaşanan bu sıkıntı Amerika Birleşik Devletleri’nde okulların açıldığı aynı günde yaşandı. Yaşanan bu sorun ile birlikte öğrenciler, uzaktan eğitim görecekleri yeni seneye giriş yaptıkları gün bu sorun ile karşılaştı. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki öğretmenlerin açıklamalarına göre yaşanılan bu sorun, öğrencilerin iki dersi aksatmalarına ve odaklarını bozmalarına sebebiyet verdi. 

Zoom tarafında yaşanılan bu sorunun bir benzeri Google Meet ya da WhatsApp platformlarında yaşanmamış olsa da öğretmenler Whatsapp üzerinden herhangi bir eğitim vermiyor. Diğer bir ihtimal olan Google Meet uygulamasında da pek çok okul Google Meet lisansına sahip olmadığı için bu uygulamayı da kullanamadı. Zoom’un yaşadığı bu kesinti sorununun ilerleyen günlerde yaşanıp yaşanmayacağı ise belirsizliğini koruyor.