Xbox Series X SSD Kapasitesi Konusunda Gerçek Ortaya Çıktı

Xbox Series X SSD Kapasitesi Konusunda Gerçek Ortaya Çıktı

Yeni nesil oyun konsollarının piyasaya çıkmasına az süre kaldı. Zaten konsollar hakkında her şey açıklandı. Teknik özellikleri nasıl olacağı konusunda açıklama yapılan konsollardan birisi de Xbox Series X modeli oldu. Bu serinin diğer modellere göre avantajı ise depolama alanı olarak gösterilmişti.

Depolama alanı 1 TB olarak açıklandı. 512 GB depolama alanı sunulacak olan oyun konsollarına göre daha avantajlı olan Xbox Series X, gelişmiş bir SSD depolama alanı sunacak. Fakat son öğrenilen bilgiye göre aslında yeni nesil oyun konsollarının depolama alanı için de bazı dezavantajlar var.

İlginiz Çekebilir: Yeni Need for Speed Oyunu Sürpriziyle Gelebilir

Xbox Series X, SSD Alanının Tamamını Kullanamayacak

Yapılan bir değerlendirme sonrasında ortaya çıkan ekran görüntüleri, yeni oyun konsolunun depolama alanının bir kısmının kullanılamayacağını gösterdi. Elde edilen verilere göre depolama alanı aslında 1 TB olması gerekirken, bu depolama alanının 198 GB gibi bir bölümünün sisteme ayrıldığı görülüyor.

Yani kullanılabilir depolama alanında 198 GB daha az bir alan olacak. Bu da Xbox Series X oyun konsollarında da depolama alanı sorununun ortaya çıkabileceğini gösteriyor. Microsoft yeni nesil oyun konsollarında, bu depolama alanını arttırmak adına kartuş sistemini sunacak.

Xbox Series X

Kartuş sistemi ile kullanıcılar ek depolama alanı kartuşları da alabilecekler. 220 dolar civarında olan kartuşların Series X konsolları için gerekmeyeceğini düşünüyorduk ama 198 GB bir sistem alanının ayrılması, bu konsollar için de ek alanın gerekeceğini ortaya çıkarmış oldu.

Sistem için ayrılan bu alanın konsollarda dengeleri nasıl değiştireceği konusunda konuşmak için erken. Bunun için hem oyunları görmek gerekiyor hem de konsolların piyasaya çıkmasını beklemek gerekiyor.