Super Mario Bros Rekor Fiyata Satıldı

Super Mario Bros Rekor Fiyata Satıldı

Super Mario Bros, 1985 yılında Nintendo Entertainment System (NES) platformuna çıkış yapmış ve o günden bu yana tüm dünyanın en popüler video oyunlarından birisi olmuştu. Oyun, açık artırmada çok büyük bir fiyata satıldı ve bütün oyun sektörünü şaşırtmayı başardı.

Super Mario Bros piyasaya sürüldüğünden bu yana 40 milyondan fazla satmayı başarmıştı. Video oyunun nadir bulunan kopyası 10 Temmuz tarihinde açık arttırmaya çıkarıldı. Heritage Auctions’ta gerçekleşen açık arttırmada 114 bin dolara alıcı bulan oyun, bugüne kadar en yüksek fiyata satılan Super Mario Bros oyunu olmayı başardı.

Super Mario Bros Satışını Bu Kadar Değerli Kılan Ne idi?

Pek çok kişi tarafından büyük bir şaşkınlıkla karşılanan satışta video oyununu bu kadar değerli kılan kısım, Super Mario kutusunun 1985 yılından bu yana hiç açılmamış olmasıydı. Yani oyun, üretildiği tarihteki orijinal haliyle, hiç kutu açılışı yapılmadan bugüne gelmişti. Yine Nintendo’nun popüler oyununun başka bir kopyası 2019 yılında gerçekleştirilen açık arttırmada 100 bin 150 dolara alıcı bulmuştu. Bu son açık arttırma böylece yeni bir rekora imza atmış oldu.

35 yıldır hiç oynanmamış, hatta paketi bile açılmamış olan Super Mario Bros’un açık arttırmadaki rekoru geçen yılkinden önce 1987 yılında gerçekleşmiş. O yıl bir Mega Man oyunu 75 bin dolara satılmış. Super Mario bu son rekor satışla bu rakamı yaklaşık %50 daha katlayarak geride bırakmış bulunuyor.

Oyun Koleksiyonlarında Yeni Rekorlar Gelecek

Son yıllarda oyun dünyasında koleksiyonluk ürünler göze çarpmaya başladı. Bir açık artırmada Nintendo Playstation için 360 bin dolar teklif verildiği haberlere yansımıştı. Dolayısıyla altı haneli rakamların gün geçtikçe fazlalaşacağını tahmin edebiliriz. Yeni rekorlar ne seviyede, hangi oyunlarda olacak? Bekleyip görmek lazım.