WhatsApp iOS İçin Yeni Özellikler Eklemeye Devam Ediyor; İşte Detaylar

WhatsApp'ın En Son iOS Güncellemesi, Uygulamanın Video Oynatıcısına Çok Sayıda Yeni Özellik ve Yükseltmeler Ekliyor.

WhatsApp, yeni 2.21.190.11 güncellemesi için beta testini başlattı ve kullanıcıların hangi yeni özelliklerin ve ince ayarların sunulduğuna daha yakından bakmalarını sağladı.

Bu yeni güncellemeye eklenen tüm özellikler, WABI tarafından tespit edildiği gibi WhatsApp'ın video arayüzü ile ilgili. Yılın başlarında, Android genelinde WhatsApp kullanıcıları, videolarını oynatmaya devam ederken sesini kapatma özelliğiyle tanıştırıldı. Bu yeni güncelleme ile iOS kullanıcı tabanı, arayüze yapılan bu yeni eklentiden de yararlanabilir. Arayüzdeki diğer değişiklikler de bir o kadar ilginç. Kullanıcılar, video görüntüleme arayüzünün sol üst köşesinde görüntülendiği gibi artık video boyutunu görüntüleyebilir. Son olarak, video oynatıcıya, kullanıcıların içeriği normal bir video veya GIF olarak görüntüleme arasında geçiş yapmalarına olanak tanıyan yeni bir geçiş özelliği eklendi.

Son özellik belki de grubun en ilginç olanı. GIF'ler platformda oldukça popülerdir, WhatsApp sohbet seçeneklerinde onlar için ayrılmış bir alana sahiptir ve kullanıcıları tüm sosyal medya platformlarında belki de en kapsamlı GIF kitaplıklarından birine yönlendirir. Bu nedenle, WhatsApp'ın özelliği daha da ileri götürmesi mantıklı olacaktır. Kullanıcıların Toggle yöntemini kullanarak videoları GIF'lere dönüştürmelerine izin vermek, kullanıcıların tepkiler, mesajlara mizahi yanıtlar veya kullanıcı tabanının hayal ettiği başka herhangi bir nedenle kullanabilecekleri kendi kısa kliplerini yapmalarına izin vermenin şık bir yoludur.

Video boyutunu görüntüleme özelliği, basit bir hatırlatmadan başka bir şey değildir. Video boyutları, başka bir kullanıcıya gönderilen ancak henüz onlar tarafından indirilmeyen içerikte görüntülenir. İndirdikten sonra video boyutu tekrar görünmüyor. Arayüzün artık en azından boyutu görüntülemesine izin vermek, kullanıcıları bilgilendirir, çünkü hiç kimse mesajlar arasında gezinirken indirdiği bir videonun boyutunu hatırlamayacaktır. Kullanımları, yukarıda bahsedilen GIF Geçişinden kesinlikle daha sınırlıdır, ancak birbirlerine gerektiğinden daha büyük dosyalar gönderirken sahip olmak yararlı bir özelliktir.

Videoları sessize alma yeteneği, oldukça açıklayıcı bir özelliktir. En büyük kullanımı, bir videonun susturulması gerektiğinde video arayüzünden çıkmak veya birinin telefonunu kapatmak zorunda kalmamak için var. Elbette, duraklatmak da aynı şeyi yapar ve hatta bunu video zaman damgasını sıfırlamadan yapar, ancak sessize alma düğmesi hala arayüzde olması için güzel bir seçenek.

Teknoloji Haberleri Haberleri