Portal 2, Steam Deck Onaylı İlk Oyun Oldu

İlk Steam Deck onaylı oyun Portal 2 oldu! İşte detaylar..

Valve'in PC oyunlarınızı her yerde oynamanıza izin vermeyi vaat eden taşınabilir cihazı Steam Deck'in piyasaya sürülmesine sadece haftalar kaldı. Ekim ayında Valve, mağazalarında ve kitaplığınızda bir oyunun Steam OS 3.0'da ne kadar iyi çalışacağını gösteren faydalı glifler sunmayı amaçlayan Steam Deck Verified programını tanıttı. Son olarak, doğrulama süreci altın gidiyor ve Portal 2, 'doğrulanmış' unvanı alan ilk oyun.

Bu, Valve için bir dizi cephede akıllı ama ilginç bir seçim. İlk olarak, Steam Kontrolcüsü ile ilgili sorunlardan birini vurgular. 2015 yılında piyasaya sürüldüğünde Valve, Half-Life 2, Portal veya Left for Dead gibi oyunlarının hiçbirine destek sağlamadı, bu yüzden burada destek görmek bir kazanç. İkincisi, Portal 2 Linux hala korunur, ancak oyunun Steam Deck onaylı sürümü, DXVK ve Proton kullanan Windows sürümüdür. ProtonDB'deki bazı kullanıcılar, oyunun Windows sürümünü kullanarak daha iyi performans bildiriyor.

Valve, Windows oyunlarının proton üzerinden yerel bir bağlantı noktasından daha iyi çalıştığını mı kanıtlamaya çalışıyor? Sanırım önemli değil. Boiling Steam ile yaptığı bir röportajda ve isimsiz geliştirici, “bir kez oyun oynadığınızda, diğer her şey eriyip gidiyor” dedi. Bu nedenle, bir Windows veya Linux oyunu oynuyor olmanız fark etmez. Valve, Linux ve Windows hakkında bir tartışmanın bile olmadığı bir noktaya gelebilirse, kazandılar. Artık Windows ve Linux portlarından bahsetmeyeceğiz. Steam portları hakkında konuşacağız.

Valve ayrıca geliştiriciler için başlığınızı değerlendirecekleri ve oyunu Steam Deck Onaylı durumuna getirmek için rehberlik sağlayacakları bir uyumluluk inceleme hizmeti sunar. Portal 2 yalnızca bir ilk ve bir aydan kısa bir süre önce lansmanı ile AAA ve bağımsız oyunlar kalan engelleri aştığından çok daha fazla Steam Deck Onaylı haber bekliyoruz.

Teknoloji Haberleri Haberleri