OPPO, Yeni Ekran Altı Kamera Teknolojisini Tanıttı

Görünmez ön kamera: Oppo, neredeyse mükemmel ekran altı teknolojisini tanıttı.

Uzun zamandır vaat edilen ekran altı kamera teknolojisiyle işler gerçekten yoluna giriyor. UDC'li Xiaomi Mi Mix 4, yaklaşan Samsung Galaxy Z Fold3 ve şimdi de Oppo için ilk tanıtımlar: Çinli üretici neredeyse mükemmel ekran altı kamera teknolojisini gösteriyor, ancak henüz kitlesel pazar için planlanmış bir üründe değil.

Mevcut akıllı telefonların çentiklerinin ve ekran deliklerinin reddedilmesiyle yavaş yavaş ciddileşiyor. Apple'ın birkaç yıl daha geniş çentiğine sadık kalması muhtemel olsa da, Android kampı az çok olgun UDC çözümleriyle ilerliyor. ZTE çok erkendi. Geçen yıl Axon 20, üreticilerin hala üzerinde çalışması gerekenleri mükemmel bir şekilde gösterdi. Ve yaparlar.

2021'de, ekranda önemli ölçüde azaltılmış mozaik etkisi ve optimize edilmiş selfie kalitesi ile ZTE'nin halefi olarak yalnızca Axon 30 piyasaya sürülmekle kalmadı, Samsung da önümüzdeki hafta katlanabilir bir modelde ilk panel altı kamerayı (UPC) piyasaya sürmeye cesaret ediyor. Galaxy Z Fold3. Şimdi onaylanan Mi Mix 4 de önümüzdeki hafta başlayacak Bugün ayrıca ekran altı kameralı (UDC) AMOLED ekranın etkileyici bir uygulamalı videosu ile sızdırıldı.

Oppo'un geleceği akıllı telefonları da bu teknolojiye güvenecek ve üretici, teknoloji demosu ile rekabetten daha iyi sonuçlar elde etmeyi vaat ediyor. Spesifik olarak, gizli kameranın üzerindeki ekran içeriğinin parlaklığı, renk doğruluğu ve keskinliği, her bir pikselin doğrudan kontrolü ile optimize edilmelidir ve 400 ppi piksel ızgaralı bir BOE-AMOLED ekrana dayalı Oppos UDC teknolojisi de ömrü artırmalıdır.

Görünmez kamera ayrıca daha iyi fotoğraflar çekiyor

Görünmez ön kamera ile oluşturulan özçekimlerin kalitesi de "normal" bir özçekim kamerasından alışık olduğumuza denk gelmelidir, Oppo'ya söz veriyor ve yukarıdaki resimde bir örnek gösteriyor. Küresel basın bülteni teknik ayrıntılara girerken, video teaser'lar ve bir prototip ile uygulamalı bir uygulama da Çin ağı Weibo'da görülebilir (aşağıdaki videolara bakın), ancak Oppo henüz bu teknolojiye sahip belirli bir ürün açıklamadı.

Teknoloji Haberleri Haberleri