Instagram CEO'su İnternet için Merkezi Olmayan Bir Gelecek Görüyor

İnternet şu anda oldukça toplu bir sistem ve bu, kullanıcılar için birçok soruna neden oldu. Instagram'ın CEO'su Adam Mosseri, son zamanlarda internetin nasıl değişmesi gerektiğinden bahsetti çünkü bunun potansiyel olarak herkes için daha adil hale gelebilecek türden bir şey olduğu gerçeği. Web3, interneti tamamen merkezsizleştirebildiği ve kullanıcılara verileri üzerinde tam kontrol sağladığı için internet hakkındaki düşüncelerimizi değiştirebilecek, adından sıkça söz edilen bir yeniliktir.

Bu, sosyal medya platformları için büyük bir paradigma kayması olabilir, çünkü bu, kullanıcıların tüm bu paranın yanlış ellere geçmesi yerine verilerinden kâr etmelerine olanak tanır. Tüm bunlar söylendikten ve artık yoldan çekildikten sonra, Mosseri'nin bu şirketlerden birinin CEO'su olduğunu belirtmek önemlidir, bu da kendi çıkarlarına karşı konuşuyor olabileceği anlamına gelir ve bu gerçekten nadir görülen bir şeydir. büyük teknoloji dünyasında.

Mosseri yakın zamanda yaptığı bir TED konuşmasında ademi merkeziyetçiliğin öneminden bahsetti ve blok zinciri tabanlı veri depolama, tartıştığı şeyin büyük bir parçasıydı. Müzisyenlerin daha sonra dinleyicilerine dağıtabilecekleri blok zinciri tabanlı belirteçler oluşturabilmelerine örnek verdi. İçerikleri yine Instagram veya YouTube gibi kullandıkları platformlarda olacak, ancak durum böyle olmasına rağmen takipçilerinin kontrolünde olacaklardı.

Birçok sosyal medya içerik oluşturucusu ve sanatçısı, platformlara bağımlılıklarıyla mücadele ediyor. Takipçileri onları bu platformlar aracılığıyla tanıyor ve bu da farklı bir platforma geçmelerini gerçekten zorlaştırabiliyor. Bu, bir yaratıcıyı algoritmanın kaprislerine tabi kılan belirli bir platforma kilitleyebilir ve ademi merkeziyetçilik, her şeyin göz önünde bulundurulduğu ve dikkate alındığı bu sistemi kesinlikle geliştirmeye çalışabilir.

Sosyal medya şirketlerinin bir içerik oluşturucunun takipçileri üzerinde sahip olduğu kontrol, onlara bir tekel verebilir ve sonunda acı çeken tek kişi, insanların aradığı içeriği yapanlardır. Takipçilerini kontrol edenler yaratıcılar olsaydı, bu şirketler uzun sürmezdi, bu yüzden neden statükoyu korumayı tercih ettiklerini görmek kolay.

Bununla birlikte, Adam Mosseri gibi birinin ademi merkeziyetçi bir interneti bu kadar açık bir şekilde tartışması, cesaret verici bir işaret ve böyle bir internetin nasıl çalışabileceği konusunda oldukça pratik bir fikri var gibi görünüyor. Bu aynı zamanda Mosseri'nin Meta'nın bağlı olduğu şirket çizgisinden uzaklaştığını gösteriyor çünkü bu kesinlikle teknoloji devi için olumlu bir değişiklik olmayacak.

Buradan ne olduğunu görmek ilginç olacak çünkü Adam Mosseri, Web3'ten sadece bir olasılık olarak değil, aynı zamanda işlerin şu anda nasıl olduğuna dair potansiyel bir gelişme olarak bahseden belki de en büyük isim. Web3 yakın zamanda ortaya çıkmayacak, ancak geldiği zaman, yaratıcı ekonominin değişmesiyle internetin her köşesinde yaygın bir etkiye sahip olacak ve ardından sosyal medya şirketleri muhtemelen yakında aynı şeyi takip edecek.

Teknoloji Haberleri Haberleri