Facebook ve Apple Arasındaki Gerilim Dünyada Gündem Oldu!

Facebook, bundan birkaç sene önce Apple ile yaşadığı sorunla gündeme geldi. Facebook uygulamaları aracılığı ile yapılan illegal işlemler insanlığa aykırıydı. Facebook bu sıkıntıyı çözmeye çalışsa da yazılım ve dil anlamında yeterli desteği bulamadı.

Facebook ve Apple arasında çok bilinmeyen bir gerilim yaşanmıştı. 2019 yılında patlak veren asıl nedeni ise insan ticaretiydi. Bu tarz illegal ticaretlerin yapıldığı yer ise Facebook ve Instagram uygulamalarıydı. İnsan tacirleri, verdikleri ilanları çeşitli ev işi ilanı gibi gösteriyordu. Ayrıca kişilerin özelliklerini de etiket kısmına girerek iletişim sağlamaktaydı. Özellikle de Orta Doğu'da yaşanan bu skandal gelişmeleri yakından takip eden Facebook, yeni bir algoritma geliştirerek otomatik olarak bu tarz olaylara son vermek istedi. Ancak yaptığı çalışmalar bir noktada Apple ile yaşadığı sorunlar nedeniyle tıkandı. Yine de çalışmalara hız kesmeden devam eden şirketin günümüzde ne kadar yol kat ettiği merak ediliyor.

Apple Facebook Uygulamalarını Kaldıracaktı!

Apple, AppStore üzerinde barındırdığı Facebook şirketine ait uygulamaları kaldırabileceğini belirtti. Bu tarz insan ticaretlerinin önüne geçebilmek için şirketin bir hamlede bulunması şarttı. Facebook, kısa süre içerisinde pek çok sayfayı kapatarak sorunun önüne geçmek istedi. Ancak kullanıcılar yeni hesaplarla insan ticaretine devam etti. Ayrıca kullandıkları dil evrensel olmadığı için çeşitli sorunlar yaşandı. Tüm bu yaşananlardan ötürü Orta Doğu'daki dillere hakim olan çalışanlara ihtiyaç duyuldu. Maalesef bu dilleri tam anlamıyla bilen ve şirkete yardımcı olan kişi sayısı çok azdı. Haliyle Facebook'un da birkaç sene içerisinde kendini kayda değer bir şekilde geliştirmediği belirtiliyor.

Facebook Algoritma Oluşturma Peşinde

Algoritmanın tamamlanması ile pek çok alanda faaliyet gösterebilecek bu sistem, başta insanların köle olarak pazarlanması gibi temel sorunları hedef alacak. Ancak bunun için dil desteğiyle beraber yoğun yazılım çalışması da gerekiyor. Son zamanlarda teknoloji vasıtasıyla bu tarz illegal ticaretler yapıldığı haberi yayılmıştı. Bazı alışveriş sitelerinde de insan ticaretinin çeşitli oyuncak ve ürünler aracılığıyla yapıldığı vurgulandı. Kısa süre içerisinde çeşitli şirketler hesaplara müdahale etti. Ancak bunun tamamen ortadan kalkması için daha farklı bir yönteme ihtiyaç duyuluyor. Facebook milyarlarca kullanıcıya hizmet verse de diğer şirketlerin de konuyla ilgili hassasiyet beslemesi şart. Aksi takdirde yalnızca Facebook'un önüne geçebileceği bir sorun değil.

BBC Sistemi Açığa Çıkardı!

BBC'nin araştırmaları sonucunda Facebook'ta yaşanan skandal gözler önüne serilmişti. Pek çok gazeteci de bu sorunun üzerine düştü. İnsanların zorla satılmaya çalışıldığı ve bunu teknolojiden yararlanarak yaptıkları öğrenildi. Günümüzde ise insanlığa aykırı ticaretin bir şekilde devam ettirilmeye çalışıldığı biliniyor. Şirketlerin bir arada hareket ederek kesin önlem alması pek çok insanın hayatını olumlu anlamda etkileyebilir.

Teknoloji Haberleri Haberleri