Apple TV 4K Özellikleri, Fiyatı ve İncelemesi

Dijital ve görsel medyanın en önemli ürünleri arasında yer alan televizyon sektöründe hızla gelişen teknoloji 4K içerik kalitesini gün yüzüne çıkardı. Televizyon sektörü "tüplü --> plazma --> LCD --> LED -->4K" dönüşümünü 20 yıl gibi çok kısa sürede tamamlarken önümüzdeki bir ila iki yıl içerisinde 5K tv modellerinin de piyasaya sürülmesi bekleniyor.

4K TV modellerinin yaygınlaşmasının yanında global olarak yayın yapan uydu kanallarının birçoğunun bu çözünürlüğe henüz destek vermemiş olması, bu televizyon modellerinin 4K yayın yapan YouTube, Netflix gibi uygulamalarla internet kullanımını tepe noktalara taşımasına neden olmaktadır. Elbette 4K yayın ağı internet üzerinde sadece bu iki platformla sınırlı değil. Bu ağı tam anlamıyla kullanabilmek için bazı teknoloji firmaları tarafından geliştirilen medya oynatıcılar piyasada güçlü bir şekilde yerini aldı. Bu oynatıcılardan günümüzde en popüler olan ise şüphesiz Apple 4K TV!

Apple 4K TV Nedir?

2017 yılının son çeyreğinde resmi olarak duyurulan Apple TV 4K, piyasada bulunan rakiplerinden özellikle üst klasman 4K TV modellerinin kullandığı HDR, Dolby Vision ve Dolby Atmos özelliklerini de barındırması ile öne çıkan medya oynatıcıdır.

Apple TV 4K Genel Özellikleri

Apple'ın üst düzey teknoloji kullanarak geliştirdiği Apple TV 4K, film veya TV kanallarını 4K HDR kalitesi ile kullanıcılarına sunulmuş. Standart bir HD görüntü ile kıyaslandığında dört kat fazla piksel kullanan 4K teknolojisi, Apple TV 4K ürününün sunduğu Yüksek Dinamik Aralık (HDR) ile çok daha gerçekçi.

Dolby Atmos uyumuyla sesler inanılmaz bir hassasiyetle etrafınıza ve yukarıya doğru yönlenerek mükemmel bir üç boyutlu ses deneyimini size sunarken üstünüzden geçen bir uçak, bardaktan boşanırcasına yağan yağmurda hissedeceğiniz gerçekçi ses ile birlikte sizi heyecanın daima ortasında hissettirecek. Ayrıca Apple TV 4K ürününün Dolby Vision ve Dolby Atmos özelliklerini destekleyen ilk medya oynatıcı olduğunu belirtmekte fayda var.

Bloomberg, CNN, Star TV, Blu TV ve Turkcell TV+ gibi birçok büyük TV şirketlerinin içeriklerini kullanıcısına sunan Apple TV'nin bu platformdaki içerik ağı da gün geçtikçe artmakta. A Spor, NBA ve MLB gibi uygulamalar aracılığıyla spor programlarını canlı olarak izleyebilirken haber kanallarının uygulamalarını yükleyerek son dakika haberleri anında elinizin altında olacak.

Apple TV platformunda yer alan uygulamalar televizyonunuzu daha da özgürleştirerek istediğiniz programı istediğiniz saatte izleyebilme imkanı elde edeceksiniz. Örneğin puhu tv uygulaması ile tamamı yerli yapım olan binlerce dizi ve filmi yüksek görüntü kalitesiyle kesintisiz izleyebilirken Netflix uygulaması ile ise "Black Mirror", "Stranger Things" ve "La Casa De Papel" gibi ödüllü dizi ve filmlerin keyfini sınırsızca yaşayabileceksiniz.

Yüksek hassasiyete sahip Touch Surface özelliği ile Apple TV kumandasını kullanmak artık çok daha hızlı ve kolay. Bu kumanda sayesinde televizyonunuzun ses düzeyini kontrol edebilirken Bluetooth özelliği sayesinde odanızın her köşesinden Apple TV'nizi yönlendirebilirsiniz.

App Store'da yer alan binlerce oyun ve uygulama sayesinde ailece eğlenceli saatler geçirebileceksiniz. Apple TV'nin yeni A10X Fusion işlemci çipi ile cihazınızın gücüne güç katılırken eksternal oyun kumandaları ve kulaklık gibi aksesuarlarla Apple TV deneyiminiz seviye atlayacak.

iPhone ile inanılmaz bir uyum sağlayan Apple TV için telefonunuzu gerektiği zaman kumanda olarak kullanabilecek. Apple TV'nizi iPhone veya iPad cihazınıza bağladığınızda Apple TV Remote uygulaması bu cihazlarınızın denetim merkezine otomatik olarak kurulurken böylece Apple TV çok daha kolay kontrol edilebilecek. Ayrıca iOS aygıtınızda bulunan kayıtlı parolalarınız güvenli bir şekilde ve kolayca Apple TV'nizde eşleştirilebilecek. iPhone veya iPad üzerinde yer alan AirPlay ile iOS aygıtlarınızda yer alan içerikleri televizyonunuzda büyük ekranda çok daha etkileyici biçimde kablosuz olarak görüntüleyebileceksiniz.

Apple TV cihazınızı HomeKit özellikli ürününüzle eşleştirerek gerektiği zaman garajınızın kapısını kapatabilir, klimanızı çalıştırabilir ve evinizi istediğiniz gibi kontrol altına alabilirsiniz.

Apple TV Teknik Özellikleri

  • Kapasite: 32 GB ve 64 GB
  • Video Çıkışı: 2160p, Dolby Vision ve HDR 10
  • İşlemci: 64 bit A10X Fusion
  • Ağ: Gigabit Ethernet, MIMO özellikli 802.11ac Wi-Fi; eşzamanlı çift bant (2.4 GHz ve 5 GHz) ve Bluetooth 5.0
  • Bağlantı: HDMI 2.0, Gigabit Ethernet, Kızılötesi
  • Ses Çıkışı: Dolby Atmos 360 derece sinematik
  • Boyut ve Ağırlık: Yükseklik 35mm, Genişlik 98mm, Derinlik 98mm, Ağırlık 425 gram
  • Kumanda: İvme ölçer ve üç eksenli jirosjkop, bluetooth 4.0 wireless teknolojisi, kızılötesi vericisi ve şarj için Lightning konnektörü

Apple TV 4K Güncel Fiyatı

Bir Apple TV 4K ürününe sahip olabilmek için Apple'ın Türkiye için belirlediği başlangıç fiyatı 2.099 TL'dir. Bu fiyat, ürünün satış hakkına sahip olan teknoloji mağazalarının dönem dönem yaptığı kampanyalar sayesinde daha alt seviyeleri görebilir. Bu nedenle ürünü satın almayı düşündüğünüz zaman fiyat araştırması yapmanızı öneririz.

  • 32 GB depolama alanı içeren Apple 4K TV fiyatı 2.099 TL
  • 64 GB depolama alanına sahip Apple TV 4K modeline sahip olabilmek için ise 2.299 TL ücret ödemeniz gerekmektedir.

Teknoloji Haberleri Haberleri