Apple iPhone'lar İçin USB C Şarj Desteğini Sınırlandırabilir

Apple'ın bu yıl iPhone 15 serisindeki bağlantı noktalarını değiştirmesi muhtemel ancak desteği sınırlı olabilir.

Apple, geçtiğimiz günlerde AB tarafından kabul edilen yeni yasanın ardından iPhone'larda USB C şarjı sunmaya zorlanıyor ancak şirket işleri istediği gibi yürütmeye kararlı görünüyor. Bu ay ortaya çıkan yeni bir ipucu, Apple'ın iPhone'daki USB C bağlantı noktasına bir IC çipi takabileceğini ve bu sayede iPhone'u şarj etmek için herhangi bir USB C kablosu kullanamayacağınızı gösteriyor.

Kulağa tuhaf gelse de Apple'ın iPhone'u şarj edebilecek kabloları MFI (Made for iPhone) sertifikalı olanlarla sınırlaması muhtemel.

Gelişme bilinmeyen bir kaynaktan geliyor ancak Apple'ın böyle bir şey üzerinde çalıştığını duymak bizi şaşırtmadı. Ne de olsa şirketin ekosistemini kapalı tutma konusunda sağlam bir geleneği var ve Apple iPhone'lar için USB C şarjı sağlamayı kabul etmek zorunda kalsa bile, tüm USB C kablolarının iPhone'ları şarj edememesini sağlamak için kolayca donanım değişiklikleri yapabilir.

Apple, insanları kendi aksesuarlarını satın almaya zorlamayı alışkanlık haline getirdi ve bazı durumlarda, üçüncü taraf bir adaptör veya kablo kullanımından kaynaklanan herhangi bir aksiliğin garanti kuralları dahilinde karşılanmayacağını öne sürüyor. Apple'ın aksesuar segmentine olan ilgisi ortada ve lightning'den kulaklık girişine kadar olan ürünler yaklaşık 900 Rupi'ye satılırken, 10 dolardan (yaklaşık 810 Rupi) daha fazla fiyata satılan temizlik bezleri de mevcut.

Ancak Apple bu kısıtlayıcı çağrıyı yaparsa, AB kanun koyucularının daha fazla incelemesiyle karşı karşıya kalabilir. iPhone'da USB C kullanma emri, şarj ekosistemini platformlar arasında birleştirmek ve tüketicilerin tüm mobil cihazlarını şarj etmek için tek bir kablo kullanmasını kolaylaştırmak içindi. Apple, 2023 yılında iPhone 15 serisi ile tanıtılması muhtemel olan iPhone'lar için USB C kullanma kaderini çoktan kabul etti.

Diğer ülkeler de benzer kurallar hazırlıyor, bu da tüm pazarlardaki iPhone'ların Apple'ın şarj hızını artırmasına ve kabloları daha dayanıklı hale getirmesine olanak tanıyacak yeni şarj teknolojisine sahip olacağı anlamına gelebilir.

Teknoloji Haberleri Haberleri