AMD Radeon 21.10.1 Yayınlandı; Windows 11 ve Daha Fazlası İçin Destek Sunuyor

AMD Radeon 21.10.1 sürücüsünün Windows 11, Far Cry 6 ve BF 2042 beta desteği geldi. İşte detaylar..

Yepyeni bir işletim sistemi sürümü ve ufukta yeni oyunlar ile AMD, kırmızı ekibin GPU'ları sahiplerinin resmi destek getirmesi için yeni bir grafik sürücüsü Radeon Software Adrenalin 21.10.1'i yayınladı.

Şirket, birkaç sürüm önce sürücü paketine Windows 11 uyumluluğu eklese de, sürücüde hiçbir zaman desteklendiği şekilde listelenmedi. Şimdi, yeni Microsoft işletim sisteminin resmi olarak lansmanı ile her şey resmiyet kazandı.

Oyun optimizasyonlarına geçiş yapan Far Cry 6, 7 Ekim'de piyasaya sürülmeden önce bu sürücü ile önemli performans avantajları elde ediyor. 1080p ultra, 1440p orta ve 4K orta yapılandırmalarda sırasıyla %10, %12 ve %13 FPS iyileştirmeleri görüldü. Tüm testler, 1080p ve 1440p çalıştırmalarda ışın izlemenin etkinleştirildiği bir RX 6700 XT GPU üzerinde çalışıyordu. AMD bu sefer tam kare hızlarını paylaşmadı.

Battle Royale oyunu PlayerUnknown's Battlegrounds, bir RX 6800 XT üzerinde DirectX 12 kullanırken tespit edilen %11 performans artışı ile FPS kazanımları görüyor.

Bu arada, bu haftaki Battlefield 2042 açık beta ve Naraka: Bladepoint için resmi destek de bu sürücüyle birlikte geldi.

AMD, aynı anda hem oyun oynarken hem de video akışı oynatırken meydana gelen sürücü zaman aşımı sorununu takip ettiğinden, bu seferki düzeltilen sorunlar RX 500 serisi GPU sahipleri için harika haberler içeriyor. İşte tam liste:

  • Horizon Zero Dawn™'ı uzun süre oynamak, Radeon™ RX 6700 XT gibi bazı AMD Graphics ürünlerinde sürücü zaman aşımlarına veya oyunun çökmesine neden olabilir.
  • Radeon™ RX 500 Series Graphics gibi bazı AMD Graphics ürünlerinde aynı anda oyun oynarken ve video akışı sırasında sürücü zaman aşımları yaşanabilir.
  • Bazı kullanıcılar, sistemlerine iki veya daha fazla monitör bağlandığında yüksek boş bellek saat hızı değerleri yaşayabilir.
  • Radeon™ RX 6700 XT gibi bazı AMD Graphics ürünlerinde The Medium™ oynarken sürücü zaman aşımları yaşanabilir.
  • Tam GPU yükünde, Radeon™ Yazılımı hatalı bir şekilde gerçek GPU güç tüketimi değerlerinden daha yüksek görüntüleyebilir.
  • Wreckfest™ veya Arma™ 3 oynarken, yaprakları görüntülerken görüntü bozulması yaşanabilir.

Kalan bilinen sorunlar şunlardır:

  • Open Broadcaster Software™, bir kullanıcı bir kayıt oturumunu bitirip uygulamayı kapattıktan sonra arka planda çalışmaya devam edebilir.
  • AMD Radeon™ Yazılımı, PlayerUnknown's Battlegrounds™ gibi bazı DirectX® 11 oyunlarını genişletilmiş modda bağlı birden fazla ekranla oynarken çökebilir veya yanıt vermeyebilir.
  • Gelişmiş Senkronizasyon, bazı oyunlarda ve sistem yapılandırmalarında etkinleştirildiğinde siyah ekranın oluşmasına neden olabilir. Gelişmiş Senkronizasyon etkinken sorun yaşayan tüm kullanıcılar, geçici bir çözüm olarak bunu devre dışı bırakmalıdır.
  • Radeon performans ölçümleri ve günlük kaydı özellikleri, aralıklı olarak aşırı yüksek ve yanlış bellek saat değerleri bildirebilir.

Radeon Software Adrenalin 21.10.1 isteğe bağlı sürücüsü artık Windows 10 ve Windows 11'deki Radeon Ayarları uygulamasında mevcuttur.

Teknoloji Haberleri Haberleri