Steam İndirme Arayüzü Yenilendi

Steam'in yeni İndirme Yöneticisi ve Depolama Yönetimi özellikleri kullanılabilirliği artırır.

Valve, 9 Eylül 2021'de şirketin Steam oyun platformunun kararlı sürümleri için bir güncelleme yayınladı. Güncelleme, Steam'in kararlı istemci sürümlerinde güncellenmiş indirme yöneticisi ve depolama yönetimi işlevselliğini tanıtıyor. Valve, yeni işlevselliği daha önce istemcinin beta sürümlerinde test etmişti.

Tüm Steam istemcileri, güncellemeler yayınlandıktan sonra otomatik olarak yüklenecek şekilde yapılandırılmıştır. En son sürümün kurulu olup olmadığını test etmenin daha kolay yollarından biri, istemcide Kitaplık > İndirilenler'e giderek istemcinin indirilenler sayfasını kontrol etmektir. Yeni arayüzü görüyorsanız Steam güncel demektir.

İndirilenler sayfasının yeni bir görünümü ve hissi var, aynı zamanda yeni bir işlevi var. Cihaza birden fazla oyun veya güncelleme yüklenecekse oyun indirmeleri sıraya alınır. Steam kullanıcıları, kuyruğu yalnızca fare ile yeniden sıralamak için şimdi sürükle ve bırak özelliğini kullanabilir. Steam'in "indirme veya güncelleme için tamamlanan toplam ilerlemeyi" göstermesi sayesinde yüklemenin ilerlemesi artık daha doğru. Daha önce Steam, bazen bir güncellemeyi tamamlanmadığı halde tamamlanmış olarak gösteren disk tahsis sürecini dikkate almıyordu.

Kuyruğa alınan indirmeler, içeriğin bir kısmı daha önce indirilmişse soluk bir ilerleme çubuğu gösterir. Halihazırda indirilmiş olan veriler, durumu daha net hale getirmek için yüzde değeri olarak gösterilir.

Oyun başlıklarının yanında görüntülenen yeni bir (i) ipucu da var. Simgenin üzerine geldiğinizde kuyruğa alınan içeriğin türü gösterilir.

Sağ tıklama bağlam menüsü, indirmeler tamamlandığında oyunları otomatik olarak başlatmak için yeni seçenekler görüntüler. Son olarak, oyun şirketi tarafından yayınlanmış olmaları koşuluyla, şimdi Yama Notlarına yönelik Notları Görüntüle bağlantıları.

Steam'de Depolama Yönetimi

Güncelleme, Steam'de yeni bir Depolama Yönetimi bölümü sunuyor. Bulmak biraz zor ve Valve, Steam Topluluğu web sitesindeki haber gönderisinde nasıl erişildiğini açıklamıyor.

Steam'de yeni Depolama Yönetimi sayfasını açmak için Görünüm > Ayarlar > Kitaplık > Steam Kitaplığı Klasörleri'ni seçin.

Yönetim sayfası, Steam kitaplığı klasörlerine sahip tüm depolama cihazlarını görüntüler; bunlar arayüzde sekmeler olarak görüntülenir. Her sürücünün içeriği varsayılan olarak boyuta göre sıralanır, ancak alfabetik olarak veya son oynatma tarihine göre de sıralanabilir. Üstteki bir çubuk, Steam'in kapladığı toplam depolama alanını ve oyunların, DLC'nin ve diğer içeriğin kapladığı depolama alanını gösterir.

Her oyunun adları ve boyutu görüntülenir ve tek seferde birden çok oyunu kaldırmak için oyunları kontrol edebilirsiniz. Ayrıca bir göz atma klasörü ve onarım klasörü seçeneği de vardır. Boş kitaplık klasörleri artık sabit sürücülerde kaldırılabilir ve salt okunur aygıtlardaki kitaplık klasörleri takılabilir.

Yeni Steam istemcisi, bu iki büyük düzeltmenin yanında birçok düzeltme ve daha küçük iyileştirmeler içeriyor.

Steam Haberleri