Stardew Valley, Call of Duty: Infinite Warfare'den Daha Fazla Sattı!

Çıkışına kadar geçen süredeki her tanıtım videosuna dislike yağmurları tutulan, ezeli rakibi Battlefield karşısında tam bir hüsrana uğrayacağı söylenilen Call of Duty: Infinite Warfare, bütün düşünülenlerin aksine, satış listelerinde Battlefield 1'i bile geçmeyi başarıyordu. Buna rağmen Call of Duty: Infinite Warfare'in halen daha fazlasıyla geride olduğunu söylemekte fayda var.

Bildiğiniz üzere Steam geçtiğimiz günlerde 2016 yılının en çok satan oyunlarını listelemişti. Bu listede net satış rakamları bulunmasa da oyunlar satış değerlerinin yüksekliğine ve azlığına göre Platin, Altın, Gümüş, Bronz olarak nitelendirilmişlerdi. Gerek SteamSpy satış verilerine, gerekse Steam tarafından yayınlanan bu listeye göz attığımızda bağımsız geliştiriciler tarafından geliştirilen rol yapma tabanlı Stardew Valley'in Call of Duty: Infinite Warfare'den daha iyi satış rakamlarına ulaştığını görebiliyoruz. Aralarında çıkış tarihi farkı bulunuyor olsa da Call of Duty: Infinite Warfare gibi büyük bir marka tarafından geliştirilen, reklam bütçesi bir hayli fazla olan bir yapımın Stardew Valley gibi bağımsız bir yapım karşısında bu denli geride kalmaması gerekiyordu.

Steam tarafından yayınlanan 2016 yılının en çok satan oyunları listesinde Stardew Valley, Altın kategorisinde kendine yer alırken, Call of Duty: Infinite Warfare ise en alt kategori olan Bronz'da yerini aldı. Bütün bu veriler göz önünde bulundurulduğunda Call of Duty serisinin büyük bir değişime gitmesi gerektiği söz konusu. Yeni Call of Duty oyununu geliştirecek olan Sledgehammer Games ekibi, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada yeni Call of Duty oyununun geçmişte geçeceğine değinmişlerdi. Belki bu durum Call of Duty'nin yeniden doğuşuna öncü olabilir. Bakalım, hep birlikte göreceğiz.

Pc Oyunları Haberleri