GTA Network Sayesinde GTA Online'a Mod Desteği Geliyor

Rockstar Games, GTA Online için her geçen gün yeni içerikler ve eklentiler çıkarmaya devam ederken GTA topluluk üyeleri de kendi çapında yenilikler planlıyor. Buna göre yakın zamanda açık betasının başlaması beklenilen GTA Network sayesinde GTA Online'a mod desteği gelebilir.

GTA: San Andreas, GTA serisi severleri için en büyük odak noktalarından birisi. Öyle ki genel anlamıyla oyun dünyasına damga vurmuş olan yapım, Online açısından da diğer GTA oyunlarından farklıydı. Resmi olarak geliştirici ekip Rockstar Games tarafından mod desteği sunan yapım bu sayede oyuncuların istediği modları Online'da kullanmalarına izin veriyordu. Birbirinden farklı modlarla, birbirinden farklı yaratıcılıkların konuşturulduğu GTA: San Andreas'ın Online modu bu sayede oyuncular için şölen haline gelmişti. Buna rağmen geliştirici ekip Rockstar Games, GTA V PC için çıkışını gerçekleştirdiğinde oyuna resmi olarak mod desteği verilmeyeceğini açıklamıştı. Oyuncular yinede tekli modlar için mod eklemeyi başarsalar da Online'da kullandıklarında ceza alıyorlardı.

Bu noktada ise devreye GTA oyuncuları girdi. Oyunun PC'ye çıkışının üzerinden uzun süre geçmiş olsa da pes etmeyen GTA topluluk üyeleri gönüllü olarak bir işe giriştiler. GTA Network adı verdikleri bu proje, oyunun modlarının Online'da kullanılabilmesini sağlamayı amaçlıyor. GTA Network forumları üzerinden yapılan açıklama ile birlikte kapalı beta testlerinin başlandığı açıklanan bu projenin tam anlamıyla ne zaman hayata geçirileceği belli değil fakat gönüllü olarak bu projede çalışan topluluk üyeleri asla pes etmeyeceklerini vurguluyorlar.

Eğer bu proje hayata geçirilebilirse GTA Network sayesinde oyuncular hazırladıkları modlar sayesinde GTA Online'da yeni araçlar, mekanlar, içerikler ve daha birçok özelliği kullanabilecekler. Rockstar Games'in bu konu hakkında henüz bir açıklaması yok. Bunun önüne geçmeye mi çalışacaklar yoksa destek mi olacaklar bilemiyoruz. Yeni gelişmeler oldukça sizleri bilgilendireceğiz.

Pc Oyunları Haberleri