Oyunlara gümrük vergisi gelebilir!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi elektronik ürünlere ek gümrük vergisi getirileceğini açıkladı. Bu durum video oyunlarının fiyatını da etkileyebilir.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, bu sabah saatlarinde yaptığı bir açıklamasında önümüzdeki 1-2 aylık bir dönem içinde elektrik, elektronik, cep telefonu ve tablet bilgisayar gibi ürünlerin yer aldığı gruplara ek gümrük vergisinin getirileceğini söyledi. Video oyunlarının da elektronik ürünler kategorisinde değerlendirilmesi halinde son kullanıcının eline ulaşan video oyunlarında fiyat artışı yaşanabilir.

Zeybekçi, yaptığı açıklamasında "Önümüzdeki 1 ay içinde ilave gümrük vergilerinde özel tedbirler alınacak. Elektrik, elektronik, cep telefonu ve tablet bilgisayar gibi ürünlerde ek vergi geliyor. Önümüzdeki 1-2 ay içinde çok önemli ürün gruplarının da ithalat anlamında Ekonomi Bakanlığı tarafından gümrük vergilerinde, ilave gümrük vergilerinde, anti damping soruşturmalarıyla özel tedbirlerle karşılaştığını göreceğiz. Elektrik, elektronik, cep telefonu, tablet bu ürün gruplarında uygulamayı göreceğiz. Kimya gruplarıyla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor" dedi.

Minecraft Türkiye’de yasaklanıyor mu?

Zeybekçi, açıklamasında her ne kadar cep telefonu, tablet ve bilgisayar gibi ürünlerin üzerinde dursa da, video oyunlarının da bu kategoride değerlendirilmesi halinde ülkemizdeki video oyunu fiyatları daha da yükselebilir.

Oyun Haberleri Haberleri