BTK Başkanı Sayan'dan “WanaCrypt0r” Virüsü Uyarısı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan yapmış olduğu açıklamada, dünya genelinde büyük ekonomik zararlara sebep olan ve yine dünya genelinde bürokratik işlemleri engelleyen siber tehlike, “WanaCrypt0r” virüsünün dünya genelinde büyük bir hızla yayıldığını belirtti.

BTK Başkanı Sayan, “Bu bize gösteriyor ki önümüzdeki günlerde, bu ve benzeri birçok virüs bu şekilde yayılma potansiyeline sahip.” dedi.

BTK’da düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, bütün sektörlerin içerisinde yer alan iletişim teknolojilerinin, ülkenin de güvenliği açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, artan ileri teknoloji kapasitesi ve üretim kabiliyeti ile istihdam ortamı gibi faktörlerle birlikte Türkiye’nin en geniş alanlarının başında geldiğini belirtti.

WanaCrypt0r virüsü hakkında yaptığı konuşmada, “USOM ve BTK’deki arkadaşlarımızın çalışmasıyla büyük zararın önüne geçildi. Arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bunların devamı ancak bugün burada olan sektörün paydaşlarıyla mümkün olacak.” diyen Sayan, büyük bir tehlikenin atlatıldığını belirtti.

Türkiye’nin siber güvenliğini en üst noktada tutmak istediklerini dile getiren Sayan, yüksek standartlı teknolojiyle donatılmış haberleşme sektörü için çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.

Oyun Haberleri Haberleri