En İyi Oyun Telefonları 2021

Oyun telefonları, güçlü işlemciler, büyük miktarda RAM, verimli soğutma sistemleri ve yüksek yenileme hızlarına (90 - 165 Hz) sahip ekranlarla donatılmıştır. Bu, hızlı oyun oynamayı mümkün kılar. Bu listede, en iyi

oyun

telefonları yer alıyor. Elbette bunlar 2021 yılı için geçerlidir.

Mobil oyunlar için ideal olan tüm akıllı telefonlar, özellikle oyuncular için tasarlanmamıştır. Samsung, OnePlus ve diğer tanınmış üreticilerin amiral gemileri, herhangi bir oyunu maksimum ayarlarda çalıştırabilir ve aynı anda iş için gerekli birkaç (düzine) uygulamayı açabilir. Dolayısıyla bu modeller 2021'in en iyi oyun telefonları listesinde yer alıyor.

Realme C15

Maksimum oyun performansı için HyperEngine destekli MediaTek Helio G35 oyun işlemcisine sahip uygun fiyatlı bir akıllı telefonla başlayalım. Akıllı telefon 4 GB RAM ve 64 GB kullanıcı hafızasına ve 6000 mAh kapasiteli mükemmel pil cesaret gücüne sahip. Oyun modunda pil ömrü 10,5 saate kadardır. Müzik çalma modunda pil 60 saat, YouTube video oynatma modunda 28 saat dayanır.

Akıllı telefon 6.5 inçlik bir ekran sahip. Çözünürlüğü 1600×720 pikseldir. Çözünürlük çok düşük görünebilir, ancak enerji tasarrufu üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Üstelik birçok oyun büyük bir çözünürlüğe ihtiyaç duymaz. Ekran IPS teknolojisi kullanılarak yapılmıştır. Üst kısmında, oyun algısını hiç engellemeyen küçük bir çentik var. Ayrıca telefonun gövdesi elinize oldukça rahat bir şekilde oturuyor. Gövdesi kaygan olmadığı için oynarken elinizden düşme gibi bir durum pek yaşamazsınız.

Samsung Galaxy A41

En iyi oyun telefonları 2021 listemizde bir sonraki telefon Samsung Galaxy A41. Bu akıllı telefon orta sınıf fiyat kategorisinde. Ve ortalama grafik kalitesine sahip popüler oyunlar için mükemmel bir şekilde çalışacaktır. 2 GHz hızında bir MediaTek Helio P65 işlemci kullanır. Ayrıca, mümkün olan en akıcı grafik çıktısı için Game Booster teknolojisine sahiptir. Teknoloji ayrıca güç tüketimini optimize eder ve oyunların daha hızlı başlatılmasını destekler. 4 GB RAM ve 64 GB kullanıcı hafızası vardır. 512 GB'a kadar hafıza kartları için bir yuva vardır.

Geliştiriciler, akıllı telefona 6,1 inç diyagonal ile parlak bir AMOLED ekran takmış. Çözünürlük 2400×1080 piksel ve piksel yoğunluğu 431 PPI'dir. Üst kısımda bir kamera bulunur. Derin görünüyor ama oyunlara müdahale etmiyor. Güç kaynağı, 15W hızlı şarj desteğine sahip 3500mAh pildir.

Oyunlara ek olarak, kullanıcı yüksek kaliteli fotoğraf ve videolar çekebilecek. Bunun için telefonda 48 megapiksel kapasiteli üçlü kamera bulunuyor. Maksimum video çözünürlüğü 1920×1080 pikseldir. Ön kamera 25 megapiksel çözünürlüğe sahip ve renkli özçekimler için AI güzelleştirme işlevleri sağlanıyor.

Xiaomi Mi Note 10 Lite 6

Samsung'un ardından, orta fiyat kategorisinde yer alan başka bir oyun akıllı telefonu geliyor. Gövdesi metal ve camdan yapılmıştır. Mükemmel görünüyor. Akıllı telefon, Adreno 618 grafik çipine sahip güçlü Qualcomm Snapdragon 730G işlemci sayesinde yüksek performans ile karakterize ediliyor. LPDDR4X RAM'in hacmi, tüm oyun uygulamaları için yeterli olan 6 GB'dir. Yüksek hızlı depolama UFS 2.1, 128 GB'dir.

Xiaomi akıllı telefon, oyundan çıkmadan belirli işlevleri kullanmanızı sağlayan Gaming Toolbox 2.0 yazılımına sahiptir. Örneğin, bir kullanıcı Wi-Fi veya mobil internet arasında geçiş yapabilir, aramaları cevaplayabilir, ekran görüntüsü alabilir ve mesajlara hızlı yanıtlar gönderebilir.

Ayrıca HDR10'u destekler ve gündüz ve gece modlarına sahiptir. 1 cc'lik akustik hazne hacmine sahip Smart PA hoparlör, oyun süreçlerine kendinizi olabildiğince derinden kaptırmanıza yardımcı olacaktır.

Modelin avantajları şunlardır:

  • Elinize güzel oturuyor.
  • Karmaşık grafiklere sahip oyunlarda yüksek performans.
  • Hi-Res Audio sertifikasına sahip yüksek kaliteli Hi-Fi ses.
  • 4K video yakalama özelliğine sahip 64 MP Sony IMX686 AI kamera.

ASUS Rog Phone 3

Son olarak, en iyi oyun telefonları 2021 listemizde birçok oyun işlevi ve teknolojisini destekleyen gerçek bir akıllı telefon var. Asus Rog Phone 3, Adreno 650 grafik çipli bir Qualcomm Snapdragon 865 Plus işlemciye sahiptir. RAM hacmi 12 GB'dir. UFS 3.1 formatının kullanıcı belleği 512 Gb'dir.

Soğutma burada harika bir şekilde yapılır, böylece aşırı ısınmadan kaynaklanan performans düşüşünü unutabilirsiniz. Ayrıca, kendi piline sahip harici bir AeroActive3 soğutucu akıllı telefona bağlanabilir. Cihazı ters çevirerek telefonun oyun kategorisine ait olduğunu vurgulayan yanardöner aydınlatmanın keyfini çıkarabilirsiniz.
Akıllı telefon, 6,59 inç diyagonal ve 2340×1080 piksel çözünürlüğe sahip bir AMOLED ekrana sahip. Piksel yoğunluğu 391 PPI'dır. Aynı zamanda hızlı şarj desteği ile pil kapasitesi 6000 mAh. Ayrıca dört mikrofon, yüksek hızlı Wi-Fi 6 ve 5G modülü, özelleştirilebilir arka aydınlatma ve ana IMX686 modülüne sahip 64 MP kamera, hareket sensörü, ek oyun sensörleri ve Yüksek Çözünürlüklü Ses destekli güçlü hoparlörler var.
Aslında, bu telefonun ciddi bir kusuru yok. Akıllı telefon en az 2-3 yıl boyunca alakalı olacaktır. Bu, 2021'in en iyi oyun telefonunu satın almayı akıllıca bir karar haline getiriyor.

Sonuç

Ucuz oyun akıllı telefonları, grafik açısından zengin oyunlar için tasarlanmamıştır. Call of Duty: Mobile veya Asphalt 9: Legends'ı başlatmak için 200 dolar değerinde bir cihaza güvenmenin bir anlamı yok. En iyi oyunları maksimum grafik ayarlarıyla oynamak istiyorsanız 2021'in en iyi oyun telefonları listemizden akıllı telefonları seçin. Veya güçlü Qualcomm Snapdragon 730G ve daha eski işlemcilere sahip diğer cihazları arayabilirsiniz.

Bonus Telefon: Asus Rog Phone 5

Şimdi aslında bu hem fiyat performans olarak hem de özellik olarak telefonların bir listesini koyduk ancak, bu listeye bonus olarak eklemedik istediğim bir diğer telefonda Asus Rog Phone 5 oldu. Biraz özelliklerinden bahsetmek gerekirse telefonun ekran boyutu 6.78 inç, 18GB RAM ve çift hat özelliği taşıyor. Ayrıca 512GB dahili depolamaya ve hızlı şarj özelliğinin yanı sıra 5G desteği mevcut. Son olarak telefon, Qualcomm Snapdragon 888 işlemciye sahip.

Listeye neden eklemediğimize gelecek olursak, telefonun ülkemizde henüz satışı mevcut değil aslında bu nedenle koymadım ama yine de bazı özelliklerinden bahsetmek istedim.

Mobil Haberleri