Vatandaşlara bankalar bünyesinde kredi desteği geliyor! İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile beraber Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde hazırlanacak olan bu kredi desteği Temmuz ayı ile beraber başlamış durumda. Hükümet bünyesinde 2023 senesinde 1.3 milyar dolar fazla hedeflemiş olduğu cari dengeyi sağlamak adına toplu mücadele kapsamına girmiş durumda. Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde bütün bakanlıklar ve kurumlar ile beraber 4 temel politika çerçevesinde cari açıkla mücadele vermek adına el ele verilmiş durumda. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan yapmış olduğu açıklamasında yapısal cari açık mı minimum düzeye indirecek politikalarla beraber bu duruma hız verileceğini söyledi.

Aynı zamanda Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan şu açıklamalarda bulundu;

“ Sanayi alanında kullanılan çok yüksek tutarlarda olan ithal ara mal bağımlılığını en aşağı düzeye çekmek durumundayız. Katma değeri yüksek şekilde üretilen ürünlere daha fazla ortaya koymalıyız. Bununla beraber altın konusunda ise bazı tedbirler alınmış durumda. Değerli maden aracı kuruluşları ile beraber rafineler, kuyumcular tüm alt yapısı ile beraber tekrardan düzenlemeye konulacak. Kayıt dışı ürünlerinde minimum düzeye indirilmesi için de gerekli olan bütün tedbirler alınmaya başladı. Projelerin desteklenmesi ile beraber Sanayi alanında da yeşil dönüşüm projesi en ön planda tutulmaya devam edilecek” şeklinde açıklamalarına yer verdi.

Yapısal cari açık minimum düzeye indiriliyor

Maliye Bakanı Lütfi Elvan yapmış olduğu açıklamada cari açığın en çok dikkat ettikleri konuların arasında yer aldığını açıklamalarına ekleyerek, “ savunma sanayisinde yaşanmış olan gelişme ile birlikte yapısal cari açıkta ise bir miktar düşüş ya geçilmiş oldu fakat kat etmemiz gereken daha çok yol var” şeklinde açıklamalarında bulundu. Bakan Elvan altın konusunda da bazı gerekli olan önlemleri aldıklarını belirterek, “ değerli maden aracı kuruluşları rafineriler ve kuyumcular ile beraber tekrar düzenlemeye sokulacak. Değerli madenlerin ithalat işlemleri sonrasında kaydedilmiş olan basamaklar ise daha şeffaf bir şekilde takip edilebilir hale getirilecek. Piyasa üzerinden kayıt dışı durumlarında minimum düzeye indirilmesi için gerekli olan bütün tedbirleri aldık” açıklamasında bulundu. Hazine ve maliye bakanı Elvan bundan sonraki dönem içerisinde de özellikle Kredi tahsis ileride ve projelerin desteklenmesi adına da sanayide yeşil dönüşüm planının en ön sıralarda olacağını da açıklamalarına ekledi.

Ekonomi Haberleri