İstanbul Şişli’de dün yaşanan olayda, Çalık Holding’in eski çalışanı Erol Eğrek, yıllardır alamadığı tazminatını talep etmek için holding binasının önüne gitti. Eğrek, yetkililerle görüşme talebinin reddedilmesinin ardından, yanında getirdiği ruhsatlı silahıyla binanın önündeki bir saksıya ateş etti. Bu olay üzerine devreye giren güvenlik görevlileri, Eğrek’i etkisiz hale getirmek isterken darp etti.
Polis ekipleri olay yerine hızla intikal etti ve Erol Eğrek’i ifadesi alınmak ve darp raporu için hastaneye götürdü. Ancak, hastanede baş ve boyun bölgesindeki ağrıları nedeniyle muayene edilen Eğrek, aniden fenalaştı. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayan Eğrek’in ölümü, büyük üzüntü yarattı.
Erol Eğrek’in, Çalık Holding’in Türkmenistan’daki bir tekstil fabrikasında çalıştığı ve 7 milyon TL’lik tazminatını 10 yıldır alamadığı öğrenildi. Mahkeme kararıyla tazminat hakkını kazanmasına rağmen ödeme yapılmadığı belirtiliyor. Olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.