Resident Evil Village dünya çapındaki iki aylık satışları 4,5 milyonu aştı!

Resident Evil Village dünya çapındaki iki aylık satışları 4,5 milyonu aştı!

Resident Evil Village geliştiricisi Capcom, hayatta kalma korku oyunları serisinin 7 Mayıs tarihli çıkış tarihinden bugüne iki ay içerisinde dünya çapında 4.5 milyondan fazla satış yaptığını açıkladı. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada bu satış rakamı açıklanırken, bu rakamlar daha önceki lansmanların iki ayda yaptığı satışları geride bırakmayı da başarmış oldu.

Bir önceki seri olan Resident Evil 2 oyunu ise piyasaya sürülmesinin ardından iki aylık süreçte 4.2 milyon kopya satış gerçekleştirebilmişti. Bu da haliyle Village serisinin aynı zaman aralığında 300 bin kopya satış rakamı daha önde olduğunu gösterdi.

Capcom Toplam Satış Rakamlarını Açıkladı

Resident Evil 2 oyunu tüm zamanlarda 8 milyon 100 binlik bir satış rakamına ulaşırken, Resident Evil 7: Biohazard oyunu 9 milyon, Monster Hunter: World oyunu ise 17.1 milyon satış başarısı göstermişti. Resident Evil Village serisinin yakın gelecekte bu rakamlara ulaşmayı başarıp başaramayacağını bekleyip görmemiz gerekecek. Ancak kabul etmeliyiz ki oldukça başarılı bir giriş yapmış görünüyor.

Bunun yanında Resident Evil 3 Remake serisi ise toplamda 4 milyon satış rakamına ulaşabilmişti. 1 yıldan uzun süredir piyasada olan bu serinin iyi bir başarı yakaladığını söylemek pek gerçekçi görünmüyor.