Netflix, Servis Hizmetine Video Oyunları Eklemeyi Planlıyor

Netflix, Servis Hizmetine Video Oyunları Eklemeyi Planlıyor

Google Stadia, xCloud, PlayStation Now, GeForce Now, Amazon Luna ve diğer servisler gibi birçok oyun akış hizmeti bulunuyor. Yine de, yeni bir rapora göre, film ve TV yayın hizmeti Netflix'in servis hizmetleri arasında video oyunlarını ekleyecek. Bu, Netflix abonelerinin yakında oyun akışı seçeneğine sahip olabileceği anlamına geliyor.

Netflix

Netflix Video Oyun Akış Hizmetine Giriyor

Netflix'in beklentileriyle ilgili rapor, akış hizmetinin şu anda destekleyici video oyunlarına genişlemeyi planladığını iddia eden Bloomberg'den geliyor. Video oyunları, mevcut Netflix uygulamasında bile farklı bir film türüymiş gibi listelenecek. Bunu akılda tutarak, Netflix mevcut abonelik planlarından fazladan ücret almayı planlamamaktadır.

Ancak baştan belirtmeliyim ki büyük bir ihtimalle Netflix, 4K çözünürlük için ekstra ücret talebinde bulunacaktır.

Netflix'in video oyun servisinin ne zaman başlayabileceğine dair Bloomberg tarafından bir tarihte açıklandı. Bloomberg'e göre şirket, video oyun akış hizmetini önümüzdeki yıl içerisinde piyasaya sürecek.

Bloomberg'in haberin son kısmında, Netflix'in bu akış hizmeti için Mike Verdu'yu işe aldığını söylüyor. Verdu, 2019'dan beri Facebook'ta şirketin AR/VR içeriklerini denetleyerek, yeni oyun geliştiricilerini Oculus sanal gerçeklik platformuna getirmek için çalışıyor. Bundan önce EA Mobile, Zynga, Atari ve diğer oyun şirketlerinde yönetici pozisyonunda çalışmış bir isimdir.

Bloomberg'in haberinde, kaynak olarak bir isim verilmemiş ve bu akış hizmetinin geleceğine dair bir kanıt olarak ise Netflix'te Proje İnovasyon Direktörü için açılan bir iş ilanı hedef gösterilmiş. Bu listenin, önümüzdeki aylarda hızla büyüyeceği söylenen Netflix'in oyun bölümü için olduğu söyleniyor.