League of Legends'in Yayın Hakları Satıldı!

League of Legends'in Yayın Hakları Satıldı!

MLB ve Disney'in ortak şirketi olan BAMTech, bir süredir Riot Games ile sürdürdüğü görüşmeler doğrultusunda League of Legends'in yayın hakları konusunda anlaşmaya vardı. Anlaşma ile birlikte League of Legends'in yayın hakları BAMTech şirketine geçti. Bunun karşılığında BAMTech, Riot Games'e her yıl 50 milyon dolar ödeme yapacak.

BAMTech hakkında biraz bilgi verecek olur isek, bu şirket MLB'nin bir alt şirketi. Disney'in de ortakları arasında yer alan BAMTech, 30 adet Amerikan Beyzbol takımıyla anlaşmaya sahip ve bu takımların maçlarını kendi internet sitesi üzerinden yayınlamakta. Bir süredir oyunlara bir atılım gerçekleştirmeyi planlayan BAMTech, ilk adımı League of Legends için yaptı. Riot Games ile yapılan anlaşma doğrultusunda BAMTech artık League of Legends için yapılacak bütün turnuvaları kendi sitesi üzerinden yayınlayacak. League of Legends'in turnuvalarının yayınları için akıllı telefonlar, PC ve diğer elektronik cihazlarda yayın servisini başlatacağını belirten BAMTech, ayrıca Riot Games'in Twitch, Youtube gibi bütün yayın siteleri ve kaynaklarını da kontrol altına alacak.

e-Spor dalında Dünya'da en çok oynanan oyunlardan birisi olan League of Legends, Dünya çapında gerçekleştirdiği turnuvalarla birlikte milyonlarca izleyiciye ulaşmayı başarıyor. League of Legends sayesinde yıllık 1 milyar dolara yakın bir meblağ kazanan Riot Games, yapılan bu anlaşma sayesinde oyunun turnuvalarının çok daha kaliteli yayınlarla oyunculara sunulacağını belirtti. Ayrıca The Wall Street Journal'in bahsettiği rapora göre BAMTech ile Riot Games arasındaki bu yayın hakları anlaşması 2023'e kadar sürecek. Yani bu 6 yıl boyunca BAMTech, Riot Games'e yıllık 50 milyon dolardan toplamda 300 milyon dolar ödeme yapacak.