Kripto Madencilikte PlayStation 4 Kullandılar!

Kripto Madencilikte PlayStation 4 Kullandılar!

Tipik kripto para madenciliği setup'ı, ya bir rafta çok sayıda grafik kartından ya da ASIC madencilerinden oluşur, ancak Ukraynalı

yetkililer

tarafından keşfedilen bu en son kripto para birimi çiftliği, PlayStation 4'lerden oluşuyordu.

Son dönemlerde yükselen kripto para madenciliği özellikle dolar ve euro kurunun yüksek olduğu ülkelerde oldukça pahalı olmaya başladı çünkü bu işlem için piyasada bulunan ekran kartları ve ASIC fiyatları neredeyse önceki zamanlara göre 3 katına çıkmış durumda. Bu Ukraynalı madenciler ise kripto para madenciliğine farklı bir yaklaşım getirdiler.

Kripto Para Madenciliği

Kripto Madencilikte PlayStation 4 Kullanımı

Yasadışı madencilik operasyonu Ukrayna Güvenlik Servisi tarafından keşfedildi ve bir baskında 50'den fazla işlemci, 500 ekran kartı ve 3.800 PlayStation 4 konsolunun ele geçirildiğini bildirdi.

Evet, madencilerin kripto para madenciliği yapmak için kurulmuş 3.800'den fazla PlayStation 4 konsolu vardı. Elbette, kripto para madenciliği yapmak için alışılmadık bir yol, ancak madencilik için kurulmuş çok sayıda konsolla bu madenciler için çalışıyor gibi görünüyor.

Bellek, kripto para madenciliği yaparken sahip olunması gereken en önemli şeylerden biridir, dahası, bellek bant genişliği daha da önemlidir. Madencilik için en iyi kartların tümü, iyi bant genişliğine sahip büyük miktarda belleğe sahiptir.

Bu madenciler madencilik için PlayStation 4 konsolları kullanıyor olsalar da, kripto para madenciliği yapmanın kesinlikle en etkili yolu değil, ancak 5.5 Gbps hızında çalışan 8GB GDDR5 ekran kartı ile kesinlikle yeterli olabilecek bir seviyede.

256-bit veri yolu ile, PS4 belleğinin bant genişliği 176 Gbps'dir, bu da madencilik işi için yeterlidir, ancak kesinlikle en iyi madencilik grafik kartlarıyla karşılaştırıldığında o kadar iyi değildir.

Kripto para madenciliği, PS4 de dahil olmak üzere birçok cihazda yapılabilir, ancak kesinlikle en verimlisi değildir. Ancak yine de bu haber kripto para madenciliğinde farklı bir bakış açısı sağlayacaktır.