Injustice 2'de Gözden Kaçırdığınız Detaylar ve Easter Egg'ler!

Injustice 2'de Gözden Kaçırdığınız Detaylar ve Easter Egg'ler!

2013’te yayınlanan ilk oyundan bu yana, Injustice serisi yalnız oyun değil, eleştirmenler tarafından da büyük beğeni toplayan bir çizgi roman evreni yarattı. Bunları çevreleyen hikayeler, Injustice 2’deki karakterler arasındaki etkileşimleri de şekillendirdi. Bu başarılı hikayesinde kaçırmış olabileceğiniz detayları sizler için listeledik. Baştan söyleyelim, yazımız ağır spoiler içerir!

Shazam Öldü!

Shazam olarak bilinen Billy Batson'un(Gizemli bir büyücü tarafından özel güçler bahşedilen bir süper kahraman), oyunda haberini aldığımız bir savaşta öldüğünü duyuyoruz. Injustice: Gods Among Us’ta Superman’ın zalim yönetimi altındaki Gotham ve Metropolis City’de elçi ve hizmetkar olarak görev alan Shazam, Lois Lane’nin böyle bir şeye kesinlikle karşı çıkacağını belirterek Superman’a baş kaldırmış ve Superman ışınıyla onu öldürmüştü.

Neredeyse Superman’ı Alt Edecek Olan Adam: Mirror Master

Cheetah ve Captain Cold arasındaki bir savaş esnasında, Mirror Master olarak bilinen suçludan bahsediliyor. Bu çizgi romanda geçen, Captain Cold’un Superman’ın ailesini kaçıran Mirror Master’in yerini itiraf etmesini refere eden bir sahne. Daha sonra ise Superman, Captain Cold’u sorguya çekerek kolayca bu konu hakkında bildiklerini öğreniyor.

Dick Grayson da Öldü!

Çizgi roman serisinde Superman’ın güçten düşüşü ve tekrar yükselişinin ilk yılında, Dick Grayson(İlk Robin ve Nightwing’in destekçisi), Damian Wayne tarafından öldürülüyor. Bu konudan Batman ve Robin arasındaki savaşta bahsediliyor. Batman, Robin’i, sebep olduğu ölümler yüzünden bağışlayamayacağını söylüyor. Robin de Batman’ın tek oğlu olduğunu söyleyince Batman, Grayson’un da onun oğlu olduğu yanıtını veriyor.

Suicide Squad ve Amanda Waller

Suicide Squad’dan, Harley Quinn ve Deadshot arasındaki savaş esnasında bahsediliyor. Suicide Squad, Amanda Waller tarafından bir araya getirilen ölümcül kötülerin yer aldığı bir hükümet girişimi.

Ayrıca Waller’den, Black Adam ve Cyborg arasındaki savaşta da bahsediliyor.

İşini Bitir!

Şehir merkezinde arka planda kalan bir sinema salonu mevcut. Bu mekanda düşmanınızı ölümcül bir darbeyle alt etmek için kullanabileceğiniz, “gösterimdekiler” tabelası mevcut. Eğer düşmanınızı bu tabelaya yeterince çarparsanız “İşini Bitir” yazısını ekranınızda göreceksiniz. Mortal Kombat hayranları, bu repliği kolayca hatırlayacaklardır.

Blue Beetle

Black Canary, Blue Beetle ile girdiği savaşta, onun asıl kimliğinin Ted Kord olduğunu düşündüğünden bahsediyor. Bu bize direkt olarak Blue Beetle olarak karşımıza çıkan ikinci kişinin kimliğini işaret ediyor. Injustice 2’de yer alan şu anki Blue Beetle’nin kimliği ise Jamie Reyes.

Mario’ya Selam!

Supergirl, Brainiac ile savaşı esnasında “Prensesinin başka bir kalede olduğunu” söylüyor. Nintendo hayranları bu repliği ilk Super Mario oyunundan hatırlayacaklar.

“LK-4D4” Tanıdık Geldi Mi?

Hikaye modu esnasında, Catwoman ve Cyborg, “Brother Eye”ye ulaşmak için gizlice “Batcave”ye sızıyorlar. Catwoman makineye ulaştığı esnada savunma sistemini tetikliyor. Her nasılsa, makine saldırıya geçmeden önce, sistemi etkisiz hale getirecek olan”LK-4D4” kodunu girmeyi başarıyor. Mortal Kombat’a aşina olanlar bu kod adını, Mortal Kombat X’te yer alan “Robotic Fighter, Cyrax” serisinden hatırlayacaklardır.

Yıldırım Tanrısı!

Joker, Black Adam’la savaştığı sırada, “Diğer yıldırım-adam’la tanıştın mı?” diye soruyor. Black Adam da, “Bamboo şapkalı olanla mı?” diye yanıt veriyor. Evet, bu da Mortal Kombat serisinden Raiden’i işaret ediyor.