Horizon Zero Dawn Sistem Gereksinimleri

Horizon Zero Dawn Sistem Gereksinimleri

İlk olarak 2017 yılında PlayStation konsoluna özel olarak yayınlanan Horizon Zero Dawn, çıkışı ile birlikte büyük ilgi görmüş ve PC sürüm istekleri çığ gibi büyümüştü. Gelen talebe geliştirici Gurerrilla Games firması kayıtsız kalmamış ve Horizon Zero Dawn PC sürümü Ağustos 2020 itibariyle geçtiğimiz yıl oyun severler için vitrinlerdeki yerini almıştı. Oyunun PC sürümü o kadar tutuldu ki ilk ayının kopya satış adeti 700 bin sınırını geride bırakmıştı.

horizon zero dawn dosya boyutu

Horizon Zero Dawn oyunu; makinelerin topraklarda hüküm sürdüğü ve artık insanlığın egemen ırk olmaktan çıktığı bir zaman diliminde Aloy adlı genç bir avcının kaderiyle yüzleşmek için uzun bir yolculuğa çıkması irdeleniyor. Ancak artık yeni yabani hayatta egemenlik, daha önce hiç rastlanmamış ve hakkında hiçbir şey bilinmeyen korkusuz mekanik robotlar olan makinelerdedir.

horizon zero dawn sistem gereksinimleri

Aksiyon ve rol yapma oyunu olarak kabul gören Horizon Zero Dawn, robot makinelerin hakimiyet sürdüğü kıyamet sonrası bir bölgede sıkışıp kalan kahraman karakter Aloy 'un hikayesini ve maceralarını konu ediniyor. Düşmanlarına karşı birçok öldürücü taktik kullanan Aloy, imha ettiği robot makinelerin parçalarını ise gücünü daha da geliştirmek için silah teçhizatı yapmak için kullanabiliyor. Macera ve aksiyonun içinde Aloy karakterinin kontrolünün tamamıyla sizde olduğu Horizon Zero Dawn oyunu bugün milyonlarca oyuncu tarafından beğeniyle oynanmaktadır.

horizon zero dawn sistem gereksinimleri kaç gb ram

Horizon Zero Dawn Sistem Gereksinimleri

Guerrilla Games tarafından geliştirilen ve Sony Interactive Entertainment tarafından yayınlanan üçüncü şahıs aksiyon rol yapma oyunu olarak kabul gören Horizon Zero Dawn; PlayStation 4 oyun konsoluna özel olarak 2017 yılında piyasaya sürülmüştür. Oyun kısa süre içinde milyonlarca oyuncu kitlesine ulaşmış ve yoğun PC platformu talebine karşılık Windows platformu için 2020 Ağustos itibariyle oyun vitrinlerindeki yerini almıştı.

Horizon Zero Dawn oyununu sorunsuzca akıcı olarak oynayabilmeniz için bilgisayarınızın minimum PC sistem gereksinimleri açısından bazı donanımlara sahip olması gerekmektedir.

Horizon Zero Dawn Minimum Sistem Gereksinimleri

Bilgisayar oyunları, bu oyunları minimum sistem gereksinimleri karşılandığı donanım seviyelerinde oynanabilmesi ile biliniyor. Horizon Zero Dawn oyununu donmadan ve iyi bir bilgisayar deneyimi ile oynamak istiyorsanız PC sistem gereksinimleri için listede yer alan donanımların sisteminizde yer alması gerekir. İşte Horizon Zero Dawn için minimum PC sistem gereksinimi..

  • İşletim Sistemi: Windows 10 64-bit
  • Sistem İşlemcisi: Intel Core i5-2500K@3.3GHz veya AMD FX 6300@3.5GHz
  • Sistem RAM: 8 GB
  • Boş Disk Depolama Alanı: 100 GB
  • DirectX: DirectX 12
  • Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 780 (3 GB) veya AMD Radeon R9 290 (4GB)

Horizon Zero Dawn Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri

Horizon Zero Dawn oyununu rahatlıkla akıcı ve donmadan oynamanız için bilgisayarınızda aşağıdaki donanım seviyelerinin tamamının yer alması gereklidir. İşte Horizon Zero Dawn önerilen sistem gereksinimleri..

  • İşletim Sistemi: Windows 10 64-bit
  • Sistem İşlemcisi: Intel Core i7-4770K@3.5GHz veya Ryzen 5 1500X@3.5GHz
  • Sistem RAM: 16 GB
  • Boş Disk Depolama Alanı: 100 GB
  • DirectX: DirectX 12
  • Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 1060 (6 GB) veya AMD Radeon RX 580 (8GB)

horizon zero dawn ps4

Horizon Zero Dawn Kaç GB?

100 GB'dır. Horizon Zero Dawn ne kadar yer kaplıyor için, oyun 100 GB dosya boyutu ile bilgisayarınıza yüklenmektedir. Bu nedenle bu oyunu kurabilmek için en az bu seviyede boş disk alanı bulundurmanız gerekir. Horizon Zero Dawn kaç GB PS4 sorusunun yanıtı da 100 GB olarak verilmektedir.

horizon zero dawn ekran kartı

Horizon Zero Dawn Kaç GB RAM sorusunun yanıtı ise minimum sistem gereksinimlerine göre 8 GB RAM yeterli iken sorunsuz bir oyun deneyimi için RAM seçimini 16 GB olarak değerlendirmelisiniz.

Horizon Zero Dawn zırh nasıl alınır sorusunun yanıtına gelecek olursak oyuncuların kırmızı renkli olarak yanıp sönmeye başladığında ve keskin bir alarm sesi çaldığında kalkanın ömrünün tükendiğini anlamanız ve zırh almanız gerekir. Bu durumda oyundaki 5 güç düğmesini bulmanız gerekir ve bunun için "Antik Cephanelik" görevini bitirdiğinde zırh alınabilmektedir.

Oyunlar için sistem gereksinimleri yazılarımıza daha önce popüler yarış oyunlarından Forza Horizon 4, Forza Horizon 5 sistem gereksinimleri konularını da işlemiştik.