Google Play Store'da Minecraft Modları Vaat Eden 20 kötü Amaçlı Uygulama

Google Play Store'da Minecraft Modları Vaat Eden 20 kötü Amaçlı Uygulama

Minecraft, dünya çapında en popüler oyunlardan biridir ve bazı insanlar onu şehir planlaması için ve sınıflarda da kullanmaktadır. Ve bu kadar popüler bir oyun olduğu için siber suçluların dikkatini çekmesi şaşırtıcı değil. Kaspersky araştırmacıları, Google Play Store'da ek Minecraft özellikleri, Minecraft modları sunmayı vaat eden 20'den fazla uygulama keşfetti. Bu kötü amaçlı uygulamalar Play Store'dan silinirken, uzmanlar oyunu ve oyuncularını istismar eden yeni geliştirilmiş uygulamalar buldu.

Kaspersky'den siber güvenlik araştırmacıları, Minecraft için mod paketleri (kullanıcılar tarafından oluşturulan ve ek oyun öğeleri içeren paketler) olduğunu iddia eden Google Play Store'da indirilebilen çeşitli uygulamaları analiz etti. Bu uygulamaların kötü amaçlı olduğu, reklam yazılımı yaydığı veya yüklendikten sonra sosyal medya kimlik bilgilerini çaldığı ortaya çıktı.

Bu kötü amaçlı uygulamalar, kullanıcıları istenmeyen reklamlarla bombalayan ve cihazlarının normal kullanımını bozan reklam yazılımları dağıtıyordu. Ayrıca bu uygulamaların reklam göstermesi için açık olmasına gerek yok, sadece cihazda olması yeterli. Bu uygulamalar ayrıca simgelerini gizleyebilen ek modüller de yükleyebilir, böylece kullanıcılar onları cihazlarında göremezler. Bunlar ayrıca aniden bir tarayıcıyı veya Google Play'deki uygulama sayfalarını açabilir ve size rastgele YouTube videoları gösterebilir.

Bu sahte mod paketlerinden bazıları sosyal medya hesaplarını çalıyor. Bir durumda, Google Play'de sahte bir reklam ağı uygulaması ve TikTok'ta reklam vermek için kullanılan sahte bir istemci mevcuttu. Bir kullanıcı Facebook kimlik bilgilerini girerse, hesap bilgileri çalınır.

Kaspersky ekibi, Play Store'daki kötü amaçlı uygulamalar hakkında onları uyarmak için Google'a ulaştı ve çoğu zaten kaldırıldı. Ancak, kalan beş tane var uygulama var:

  • Zone Modding Minecraft,
  • Textures for Minecraft ACPE,
  • Seeded for Minecraft ACPE,
  • Mods for Minecraft ACPE,
  • Darcy Minecraft Mod.

Bunların en mütevazısı 500'den fazla kuruluma sahipti ve en popülerleri 1 milyondan fazla indirmeye sahipti. Uygulamaların farklı yayıncıları olmasına rağmen, sahte mod paketlerinden ikisi yazım hatalarına kadar neredeyse aynı açıklamayı taşıyordu.

Kaspersky “Uygulama incelemeleri çelişkili. Ortalama derecelendirmeler 3 yıldız işaretinin etrafında gezinir, ancak genel olarak puanlar, çoğunlukla 5'ler ve 1'ler olmak üzere oldukça kutuplaşmıştır. Bu tür bir yayılma, botların büyük eleştiriler bıraktığını, ancak gerçek kullanıcıların çok mutsuz olduğunu gösteriyor. Ne yazık ki, bu durumda siber suçlular, bir uygulamayı yüklemeden önce derecelendirmelere ve incelemelere dikkat etmeyebilecek çocukları ve gençleri hedef alıyor, "diye açıkladı.

Kötü amaçlı uygulamalardan korunmak için şüpheli sitelerden veya korsan yazılımlardan mod indirmediğinizden emin olun. Ayrıca, telefonunuzda bir antivirüs çözümü bulundurun.