En büyük fiyata satılan oyun şirketleri

En büyük fiyata satılan oyun şirketleri

Oyun şirketleri karşımıza farklı fiyatlarda çıkıyor. Ön plana çıkarılan birbirinden farklı her bir seçenek ve hizmet adına karşımıza çıkarılan bütün yenilikler ve beklentiler adına tek yapmanız gereken bu yazımıza göz atmanız olacaktır.

Her ne kadar " ben hiç sevmem " diyen tipler çıksa da video oyunlarını sevmeyen yoktur. Geliştiriciler uzun yıllar üzerinde çalışıp kimi zaman hüsran kimi zamansa şaheserler ortaya koymakta. Peki ya bunca yıldır devasa bir kitleye hitap eden sektör içinde en zenginlerin kim olduğunu hiç düşündünüz mü?

Square Enix


Final Fantasy, Dragon Quest ve Kindom Hearts serileri ile ünlü olan bu japon şirketi her geçen sene yeni çıkardığı oyunları ile milyonlarca kişi tarafından rabet görmekte. 

Şirket değeri : 1,26 Milyar $

UBISOFT

Asssasin's creed, Ghost Recon, Rainbow Six ve Splinter Cell gibi bir çok oyunun geliştiricisi olan fransız şirketi bir çok oyun severin yüzünü güldürmeye devam ediyor. 

Şirket Değeri : 1,85 Milyar $

KONAMI

Sadece oyun geliştirme işiyle kalmayıp bir çok techizat üretimide yapan bu japon firması Silent Hill, Dance Dance Revolution gibi bir çok efsane oyunun da yapımcısıdır.

Şirket Değeri : 3,24 Milyar $

Sony Computer Entertainment

Sadece Playstation üreticisi olarak değil aynı zamanda oyun gelişitiriciliğinin kral japon şirketidir.

Bkz. God Of War, Grand Turismo

Şirket değeri : 13,4 Milyar $