Galatasaray eSpor Takımı Kuruldu

Galatasaray eSpor Takımı Kuruldu

Bugün yapılan duyuru ile birlikte Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin ardından Galatasaray'ında eSpor arenasında mücadele edeceği açıklandı.

Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin ardından bu arenaya atılması beklenen Galatasaray'da artık eSpor takımını kurdu ve bu ezeli rekabete katılıyor. Futbolda süren ezeli rekabet, bu açıklama ile birlikte vadiye taşınıyor. Bu yıl lige Team Turquality'nin düşüşü ile birlikte yükselen Victorious Ace artık Galatasaray eSpor olarak anılacak. Galatasaray yönetiminin görüşmeleri sonucunda anlaşmaya varan iki kulüp bundan sonra Galatasaray eSpor adı altında vadide yeteneklerini sergileyecek.

İlk olarak bu konuda atılımı Beşiktaş gerçekleştirmiş, 2 yıl önce eSpor takımını kurmuştu. Daha sonra büyük başarılara imza atan Beşiktaş eSpor takımı, MSI 2015'e katılma şansını elde etmişti. Bir süredir alışılagelmiş olan üst sıraların yarışı, önümüzdeki sezonlarda yerini 3 büyüklere bırakacak gibi görünüyor. Galatasaray resmi sitesi üzerinden gerçekleştirilen duyuruya göre Galatasaray eSpor takımını bir "şube" olarak sınıflandırmıyor. Beşiktaş'ın yapmış olduğu gibi bu eSpor takımı ile bağlarını sürdüreceğine değiniliyor. Yapılan açıklama şu şekilde:

Galatasaray, League of Legends takımıyla E-spor (Elektronik Oyun Sporları) arenasına girdi. Kurulduğu ilk günden bu yana başarılı bir performans sergileyen Victorious Ace’in isim değişikliği Riot Games tarafından onaylanarak, takımın Galatasaray adıyla League of Legends (LoL) Şampiyonluk Ligi'nde yer alması resmiyet kazandı.

Galatasaray olarak hızla büyüyen ve gelişen dijital dünyanın sporla buluştuğu E-spor’a büyük önem veriyoruz. Hedefimiz, sarı kırmızı renklerin yarıştığı diğer tüm alanlarda olduğu gibi en üst seviyede mücadele ederek zirvede yer almaktır.

Şu iyi bilinmelidir ki Galatasaray, köklü geçmişinde pek çok alanda örneği olduğu gibi E-spor’un Türkiye’deki gelişiminde de etkin bir rol üstlenecektir. Ülkemizin en büyük ve en genç taraftarına sahip olmanın verdiği dinamizm ve güçlü sponsorlarıyla bu kulvarda da farkını kısa zamanda ortaya koyacaktır.

Galatasaray Esports takımının camiamıza hayırlı olmasını diliyor, kısa zamanda ve kulübe en ufak mali yük getirmeden hayata geçirilen bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla.

Galatasaray Spor Kulübü "


Şimdilik Galatasaray eSpor takımının ilerleyeceği kadro ile ilgili bir bilgi verilmese de üst koridorda Broken Blade, orta koridorda Abbedagge, nişancı olarak ise KillerEs, destek yönünde ise Madagger ile yola devam edeceği öngörülüyor. Artık Galatasaray eSpor olarak anılacak olan Victorious Ace'ın şuanki kadrosu ise şu şekilde:

  • Üst Koridor: Sergen “Broken Blade Çelik
  • Orman: Lamine-Lounis “Kanani” Khouani
  • Orta Koridor: Felix” Abbedagge Braun
  • Nişancı: Cihan “meân Battal
  • Destek: Egehan “Madagger Özçelik