Facebook Eski Tasarıma Veda Ediyor

Facebook Eski Tasarıma Veda Ediyor

Sosyal medya platformu Facebook’un geçtiğimiz yıl duyurduğu FB5 adındaki yeni tasarımının çalışmalarının sonuna gelindi. Facebook klasik tasarımına veda etmeye hazırlanıyor. 

Facebook bir süredir kullanıcılarına klasik tasarımının yanında Mayıs ayından itibaren, yeni tasarımını da sunuyordu. Kullanıcılar varsayılan klasik tasarımının yanında yeni tasarıma da geçiş yapabiliyordu. Facebook tarafından yapılan açıklamaya göre Eylül ayından itibaren bu durum değişecek ve tüm Facebook kullanıcıları yeni tasarımı kullanmaya başlayacak. 

Facebook kullanıcılar yeni tasarıma aslında çok uzak değil. Zira Facebook’un mobil uygulamasının tasarımı da kısa süre önce Android tarafında güncellenmişti. iOS tarafında da yakın zamanda güncellenmesi beklenen Facebook’un bu yeni tasarımı, masaüstü kullanıcıları için de tek tasarım haline geliyor. 

Facebook Yeni Tasarımı Neler İçeriyor?

Facebook’un masaüstü sürümü, mobil tarayıcılar ile duyarlı bir responsive tasarım içeriyor. Daha minimalist bir modern görünüme sahip olan Facebook’un yeni tasarımı, tarayıcı sürümüne gece modu desteği getiriyor. Kullanıcıların aradıklarını bulmasını kolaylaştırmak adında yeni bir yerleşim düzeni getiren Facebook’un yeni tasarımı ayrıca, daha hızlı yüklenen saftalar içeriyor. Facebook yeni tasarımı ayrıca yeni etkinlik, sayfa ve grup oluşturmalarını gerçek zamanlı olarak önizleme desteğini sunuyor. 

Facebook son olarak 2011 yılında büyük bir tasarım değişikliğine gitmişti. Facebook’un epey eski kalan bu tasarımı tam 9 yılın ardından büyük bir güncelleme ile değişiyor.