Epic Games, Geliştiricilerin Ses ve Hile Önleme Hizmetlerini Ücretsiz Olarak Kullanmasına İzin Verecek

Epic Games, Geliştiricilerin Ses ve Hile Önleme Hizmetlerini Ücretsiz Olarak Kullanmasına İzin Verecek

Epic Games, Çevrimiçi Hizmetlerinin tekliflerini genişleterek geliştiricilere sesli iletişime ve hile karşıtı yazılımlara ücretsiz erişim sağladı. Şirket, orijinal olarak Fortnite için Epic Online Services'ı, diğer geliştiricilerin yaratımları için herhangi bir motor veya platformda ücretsiz olarak kullanabilecekleri bir araç seti olarak yayınlamadan önce oluşturdu.

Bu sunum, geliştiricilerin Epic Online Services SDK'sının bir parçası olarak erişebilecekleri araçlar listesine Easy Anti-Cheat'i ekliyor. Epic, yazılımı 2018'de geliştiren ve Fortnite'da hile karşıtı çözümü kullanan Helsinki merkezli şirketi satın aldı. Büyük bir hile sorunu yaşayan Mediatonic's Fall Guys da dahil olmak üzere, yazılımı hilecileri dışarıda tutmak için kullanan yüzlerce başka oyun da var.

Geliştiriciler, yazılımın yardımıyla oyunları için hile karşıtı önlemleri kontrol edip uygulayabilecekler. Epic, Easy Anti-Cheat'i sürekli güncellemelerle sağlamayı planladığı için oyun yapımcıları, hileler tespit edilmekten kaçarken bile dürüst olmayan oyuncuları dışarıda tutma becerisine sahip olacak. Bununla birlikte, yazılım mükemmel değil ve onu kullanan bir dizi çevrimiçi oyun hala hilecilerle mücadele ediyor. Surfshark VPN tarafından sadece birkaç ay önce toplanan verilere göre, örneğin Fortnite "en çok hile yapılan çevrimiçi oyun". İkinci sırada yer alan Overwatch'dan üç kat daha fazla hileci vardı ve insanlar en çok aimbot aradı.