Epic Games Apple Karşıtı Bir Turnuva Başlatıyor!

Epic Games Apple Karşıtı Bir Turnuva Başlatıyor!

Epic Games Apple Karşıtı Bir Turnuva Başlatıyor!

Epic Games, Google ve Apple arasında neredeyse sürekli yaşanan bir savaş ile ilgili olarak gelişen, yenilenen ve ön plana çıkarılan pek çok seçimin organize edildiğini söyleyebiliriz. Epic Games tarafından gelen yeni hamleye göre 23 Ağustos tarihinde Free Fortnite başlıklı bir turnuva düzenlenecek ve bu turnuvada Apple Karşıtı ödüller dağıtılacak. Herkes bu turnuvaya doğrudan katılabiliyor.

Video oyun endüstrisinin son dönemlerdeki bir numaralı gündem maddesi, hiç şüphesiz Epic Games-Google-Apple arasında patlak veren tartışma. Epic Games'in Fortnite Mobile'ın iOS ve Android sürümlerine eklediği uygulama içi ödeme sisteminin, Apple ve Google'ı rahatsız etmesi üzerine patlak veren tartışma, tarafları çok sert bir şekilde karşı karşıya getirdi.

Aslına bakacak olursak bu olayın temeli, paraya yatıyor. Google ve Apple, mağazalarında yer alan uygulamalara yapıdan ödemelerden pay alıyor. Ancak Epic Games, oyuncuların uygulama içinden satın alım yapmasını sağlayarak Apple ve Google'ı bypass etti. İşte bu da tartışmaların başlamasına neden oldu. Yaşanan son gelişme, gerilimin giderek yükseldiğinin açık bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Epic Games, Fortnite Mobile'ın App Store'dan kaldırılması üzerine bir video paylaşarak Apple'la acayip dalga geçmişti. Hatta o dönemlerde aktardığımız gibi şirket bir internet sayfası oluşturmuş, "#FreeFortnite" başlıığıyla bu konuyla ilgili açıklamalar yapıyordu. Epic Games hayranları da bir süredir, bu konu etiketini kullanarak sosyal medya platformları üzerinden Google ve Apple'a çatıyorlar.