Doom'un 1.08 Güncellemesi Yayınlandı

Doom'un 1.08 Güncellemesi Yayınlandı

Geliştirici ekip id Software bugün ücretsiz olarak 1.08 güncellemesini yayınladı ve güncellemenin detayları da belli olmuş oldu.

Çıkışını gerçekleştirdiği günden beri gerek modları, gerek oynanışı ile oyuncuların beğenisini kazanmayı başaran Doom'a yeni içerikler ve modlar gelmeye devam ediyor.

Öncelikle yeni gelen 1.08 güncellemesinin boyutundan bahsedelim. PS4 üzerinde tam 19 GB boyuta sahip olan güncelleme, özellikle Türk oyuncuları bir hayli zorlayacak. Ancak içeriğiyle bu boyutun hakkını verdiğini söyleyebiliriz. Yeni gelen güncelleme en çok SnapMap'i etkiliyor. Bildiğiniz üzere SnapMap'te oyuncular kendine özgü haritalarını tasarlayarak diğer oyunculara sunabiliyordu, hatta istenirse bu haritalarda karşılaşma gerçekleştirebiliyorlardı. Ancak bu harita tasarımlarını Doom'da var olan haritalar üzerinden gerçekleştirebiliyorduk. İşte yeni gelen güncelleme ile artık eski ve klasikleşmiş olan Doom haritalarını da yeniden tasarlayabileceğiz. Diğer bir yenilik ise şuanda oyuncuların en çok rağbet gösterdiği kısım. 1.08 güncellemesi ile oyuna eklenen Arcade modunda oyunculara yetenekleri, ekipmanları, teçhizatları oyun başlamadan önce veriliyor ve oyuncuların amacı rakiplerini en çok puan verecek şekillerde öldürmek oluyor. Zamanla püf noktalarını öğrenebileceğimiz Arcade modunda kazandığınız skorlarla dünya sıralamasına girme şansına sahip oluyorsunuz. Bunlar dışında gelen güncellemenin detaylarına göz attığımızda iki adet yeni Multiplayer modu ile karşılaşıyoruz. Bunlar herkesin teke tek şekilde karşılaştığı Bloodrush modu ile Prowler ve Marinelerin birbirlerine karşı kıyasıya mücadele verdiği Possession modu olarak açıklanmış. Son olarak ise oyunda bir çok kısımda iyileştirmeler yapıldığından söz edilmiş.

Güncellemenin içeriklerini gözler önüne seren, 1.08 güncellemesinin tanıtım videosunu ise hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

[baslik]Doom 1.08 Güncellemesi Tanıtım Videosu[/baslik]