Battlefield 1'in PS4 Pro'da Yaşanan Sorunlarının Nedeni Açıklandı

Battlefield 1'in PS4 Pro'da Yaşanan Sorunlarının Nedeni Açıklandı

Çıkışından itibaren adından oldukça söz ettiren, milyonlarca oyuncu tarafından oynanılan DICE'nin baş yapıtı Battlefield 1'e gelen son güncelleme ile birlikte oyun PlayStation 4 Pro'da bazı grafiksel sorunlar yaşatıyordu. Daha sonra geliştirici ekip DICE açıklama yapmış ve bu sorunların kaynağını çözemediklerini belirtmişti. Bugün ise geliştirici ekip yapmış olduğu duyuru ile birlikte sorunun kaynağını bulduklarını açıkladı.

DICE'nin geliştiriciliğini üstlendiği, EA'nin ise yayıncılığını yaptığı Battlefield 1, 1.Dünya Savaşı'nı konu edinen bir yapım olarak karşımıza çıktı. Yaklaşık 1.5 ay önce PC, PlayStation 4 ve Xbox One için çıkışını gerçekleştiren yapımdan beklentiler oldukça yüksekti. Aslında birçok oyuncu için beklentileri karşılamış olsa da tanıtım sürecindeyken dislike yağmurlarına tutulan Call of Duty: Infinite Warfare'in satışlarda oldukça gerisinde kaldı. Güncelleme desteği olarak da tam anlamıyla beklenileni veremeyen DICE, PlayStation 4 Pro kullanıcılarının yaşadığı son sorun hakkında da bir çözüm bulamamıştı. Belirtilen soruna göre PlayStation 4 Pro'da oyunu deneyimleyen oyuncular, aşırı anlamda FPS sorunları yaşamakta. Bu sorunun son güncelleme ile birlikte ortaya çıktığını belirten oyuncular DICE'yi mail yağmuruna tutmaktaydı. DICE ise bu konu hakkında çözüm bulamadığını oyunculara iletmişti. Bugün ise ekip, toplulukta bir açıklamada bulundu.

"Forumlarda konusu açılan, çoğu sorunun ortak yönünü bulduk. FPS düşmeleri ve bulanıklaşan dokular. Sorun aslında, minimum ayarlarının bile çok yüksek olduğu, dinamik çözünürlükten kaynaklanıyor. Bu sorunun düzeltilmesi için, sadece PlayStation 4 Pro platformunda değil, tüm platformlarda bir güncelleme yapacağız. Dinamik çözünürlüğü kullanmayan bilgisayarlarda, bu güncelleme çok fazla bir değişikliğe sebep olmayacaktır. Bir sonraki getireceğimiz güncelleme, bu düzeltmeyi içerecek. Daha iyi bir oyun deneyimi için elimizden geleni yapıyoruz."

Yapılan bu açıklamaya göre görünen o ki, oyuna gelecek yeni güncelleme bütün platformlara gelecek. Herhangi bir içeriğe sahip olmaktansa oyunun kronik sorunlarını çözmeye dayalı olacak. Güncellemenin şimdilik ne zaman yayınlanacağı belli değil ancak yeni detaylar geldikçe sizleri bilgilendireceğiz.

[battlefield1turkiye]